back to top

Jakirović otkrio zašto je Čondrić presjedio utakmicu protiv Tuzla Cityja na klupi za rezervne igrače

Drugi upravo čitaju

Trener mostarskog Zrinjskog, Sergej Jakirović, je na pres konferenciji nakon utakmice sa Tuzla Cityjem, istakao da je zadovoljan igrom, ali ne i rezultatom.

Istakao je da su igrači ispoštovali sve zahtjeve, te da na kraju može biti zadovoljan remijem jer obično kada se ispromašuješ, stigne te kazna. 

– Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, da su momci pokušali ispoštovati sve zahtjeve koji su bili stavljeni ispred njih. Dolazili smo lagano do šesnaesterca, nešto njihov golman odbranio, nešto mi promašili. Samo smo bili brzopleti, mogli smo to bolje realizovati, Tuzla City nam je napravila jednu šansu u prvom dijelu, ali je Soldo to odbranio. U nastavku smo još jače napadali, pokušavali malo na silu, uveli smo sve što smo imali ofanzivno, Tuzla se odbranila, a Harun Karić je imao šansu utakmice, no Soldo je odbranio. Obično bude da kada promašiš zicere, stigne te kazna, nas nisu kaznili tako da sam zadovoljan bodom, rekao je Jakirović i dodao:

– Moraš igrati odbranu odgovornije i jedino te to drži da ostvariš rezultat. Pokušali smo, nismo uspjeli zabiti, moramo biti zadovoljni bodom. Imali smo težak raspored ovaj mjesec, tri derbija, ciklus se završava hercegovačkim derbijem za vikend, možemo biti zadovoljni napravljenom razlikom.

Govorio je Jakirović na konferenciji za medije i o problemima u igračkom kadru sa kojim se suočava s obzirom na veliki broj utakmica ovaj mjesec. 

– Tičinović je imao problema, uspio se oporaviti, Ćuže je pokušavao, nije ga išlo, Jankovića također, uveli smo Malekinušića, to je to što imamo na dispoziciji s obzirom na mlade igrače. Nakupilo se umora i možda u tome leži ključ slabije prezentacije danas, dodao je trener Plemića, te nastavio: 

– Tražimo brz protok lopte, ona odskoči, vidi se nakon nekoliko minuta, ali eto tako je kako je. Kako nama, tako i drugima. Čondrić je dobio udarac na početku utakmice sa Slogom kada ga je Tičinović povrijedio. Sada je puno bolje, ali mu je nateklo koljeno. Nismo htjeli rizikovati, imamo Soldu i on je dobro odradio posao.

Za kraj je šef stručnog štaba mostarskog sastava najavio gostovanje na Pecari gdje ih očekuje duel sa ekipom Širokog Brijega. 

– Očekuje nas drugačija utakmica u Mostaru, otkad sam ja tu nismo postigli gol una Pecari, jednom smo izgubili, jednom remizirali, moramo se dobro pripremiti, biće dobar ambijent, završio je Jakirović.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima