Feđa Dudić o derbiju protiv Željezničara: Kad igraš dobro imaš se čemu nadati, kad ne igraš moliš dragog Boga da…

Drugi upravo čitaju

Utakmica se igra u petak na stadionu Grbavica sa početkom od 20:00h i biće ovo prvi sarajevski derbi za Feđu Dudića kao trenera Bordo kluba. “

– Sigurno da mi je čast da ću u jednoj takvoj utakmici predvoditi FK Sarajevo, jer to uvijek u historiji ostane zapisano. Znam da navijačima znači ova utakmica i da nije kao svaka druga, međutim mi se pripremamo na način da ova utakmica nosi tri boda kao i svaka prvenstvena i nemamo na treningu nekih pretjeranih oscilacija niti pretjeranog uzbuđenja po pitanju toga, već jednostavno u miru pripremamo utakmicu. Drago mi je što smo zadnju utakmicu odigrali na nivou, nismo zadovoljni rezultatom, ali vratili smo igru i samopouzdanje iz prva tri kola i kad je tako onda imamo čemu da se nadamo u predstojećoj utakmici, rekao je Dudić.

O tome koliko mu može pomoći iskustvo mostarskog gradskog derbija, Dudić kaže:

– Možete pripremiti utakmicu najbolje što možete, ali kad dođe 10.00 ljudi i veliki pritisak, mislim da je bitnije vođenje same utakmice i reagovanje tokom utakmice kako u izmjenama, tako i u nekim potezima koji vas mogu dovesti do boljeg rezultata. U tom aspektu iskustvo jako pomaže.

Dudić je još jednom istakao da ga raduje utakmica i igra koju je njegova ekipa prikazala protiv Slobode.

– Raduje nas utakmica sa Slobodom, mislim da smo bili na dobrom nivou od početka utakmice. Falio je taj gol, nikako da ga zabijemo u prvom poluvremenu, da mi povedemo, nego se stalno trošimo, ganjamo nešto i onda je potrošnja energije velika. Raduje da smo uputili 25 udaraca prema golu, nije to mala brojka, a kad to krene ulaziti bićemo svi zadovoljni. Imamo se za šta uhvatiti, to je najbitnije, jer kad nemaš igre i tog nekog posjeda i stvaranja šansi, onda se uzdaš u sreću i moliš dragog Boga da bude bolje. Mi se ovako, objektivno, imamo čemu nadati, nadamo i da će sreća biti na našoj strani, ali sreću morate zaslužiti, ona ne dolazi sama od sebe, zaključio je Dudić. 

 

 

 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima