back to top

DŽEKO: SAMIM TIM ŠTO SAM TU SA 37 GODINA – IMAM OGROMNU ŽELJU DA ODEM NA EURO!

Drugi upravo čitaju

Istakao je da je spreman da sa 37 godina po prvi put u historiji odvede našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo, te da mladim igračima treba pomoć navijača.

  • Imamo deset utakmica, neko će reći da ima da se igra, ali u ovoj grupi svaki bod i svaka utakmica je jako bitna. Početi kvalifikacije pobjedom je ono što želimo, ali moramo to na terenu pokazati. Sama pobjeda ti daje samopouzdanje, euforiju da u sljedećim utakmicama uđeš jače i stabilnije, te bez pritiska. Kad pobijediš manje je napetosti, manje je ‘‘moranja‘‘ tako da mi smo spremni, pa vidjet ćemo sutra, rekao je Džeko i dodao:
  • Samim tim što sam tu sa 37 godina, imam ogromnu želju da odem na Euro. U klubu igram svako tri dana, meni nije želja da pauziram ove dvije sedmice, bio bih najsretniji da ova reprezentacija napravi veliki rezultat i da ode na prvo Euro u historiji. Zašto ranije nismo uspjeli otići na Euro? Ima mnogo faktora, ali evo sad smo tu u novim kvalifikacijama, sve zavisi od nas i od naše ekipe. Imamo ekipe koje su na našoj razini, ne možemo reći da su bolje od nas, ali ni da smo mi bolji od njih. Dosta je mladih igrača tu, značila im je Liga nacija, ušli su u ekipu, nema više da se kaže mladi, stari, svi smo tu i prošli smo proces podmlađivanja, mi stariji ih moramo izvesti na pravi put i siguran sam da ćemo od sutra krenuti na nivou na kojem želimo da budemo.

Dijamant je istakao da su šanse 50-50, ali kada se izađe na zeleni teren Bilinog polja, mora se pokazati da su Zmajevi bolji od Islanđana.

  • Šanse su na neki način podjednake za sve te ekipe i reprezentacije jer svi startamo sa nula bodova, naša prednost je što igramo pred našim navijačima, to je jako bitno. Pozivam navijače da bodre ekipu od početka do kraja, to je energija više koju nam daju. Tu je dosta mladih igrača, znam ja kad sam počinjao da to mnogo znači ekipi. Svaki bod i utakmica kod kuće pogotovo je bitna. Ja sutra ne vidim zašto Island može krenuti drugačije od nas. I njima je to prva utakmica, vide svoju šansu, šanse su 50-50, ali kad izađeš na teren, moraš pokazati da si bolji od njih, dodao je Džeko koji nije mogao obećati pogodak, ali je progovorio i o svojim nasljednicima u dresu sa najdražim grbom, piše Sport1.

Što se tiče obećanja, mogu samo obećati da će ekipa dati maksimum i da će svaki igrač dati svoj maksimum i da samo tako možemo doći do pobjede. Utakmica neće biti lagana, gledali smo analizu njihovih utakmica, to su sve rezultati 1:0, 2:1, biće dosta duela i trke, imamo dobru ekipu i snagu. Moramo pokazati da možemo trčati, ne kao oni nego više od njih i onda taj kvalitet može doći do izražaja. Što se tiče nasljednika, BiH je uvijek imala talentovanih igrača, jedne godine izađe bek, druge vezni, sad ima tu napadača dobrih koji mene mogu zamijeniti tako da što se mene tiče nema tu problema.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima