back to top

Drugi najveći transfer u historiji: Mancehster City spremio nestvarnu cifru za Harryja Kanea

Drugi upravo čitaju

Britanski list The Sun objavio je vijest kako je Manchester City spremio cifru od 187 miliona eura za Harryja Kanea što bi predstavljalo drugi najveći transfer u historiji ovog sporta.

Najugledniji list Velike Britanije, The Sun sinoć je obavijestio fudbalsku javnost kako je Manchester City spreman izdvojiti 187 miliona eura za kapitena Engleske reprezentacije, Harryja Kanea. Ukoliko dođe do realizacije ovog transfera, ovo bi trebao biti jedan od najvećih transfera u historiji fudbala, a ujedno i drugi najskuplji.

Nakon završene sezone u dresu Tottenhama, Harry Kane je javno izjavio kako nije zadovoljan rezultatima Spursa i da je voljan promijeniti sredinu u cilju osvajanja trofeja.

Odmah poslije ove izjave, brojni mediji su povezivali Kanea s Manchester Cityjem, s obzirom na to da su gazde Građana jedini sposobni izdvojiti veliku cifru za ovog igrača.

The Sun je saopštio kako je prvi čovjek Tottenham Spursa Daniel Levy spreman pustiti najboljeg igrača za vrtoglavu cifru od 187 miliona eura.

Pored toga, objavljena je visina plate koju bi Kane trebao zaraditi, a radi se o iznosu od 470.000 eura sedmično. Na godišnjem nivou, Kane bi trebao zaraditi nevjerovatna 24 miliona eura.

najveći transfer u historiji
Ako je vjerovati natpisima The Suna, Kane je novi igrač Manchester Cityja

Poređenja radi, trenutni najplaćeniji igrač engleske Premier lige je Belgijanac Kevin De Bruyne koji godišnje zaradi 23 miliona eura.

Vrijedi napomenuti da se The Sun pozvao na anonimne izvore, koji prenose kako je Levy pristao na uslove i poručio Kaneu da se dogovori oko visine plate. Prema njihovim saznanjima ugovor će biti potpisan na četiri ili pet sezona.

Ne treba zaboraviti da je The Sun često plasirao ne tačne informacije vezane za transfere u Engleskoj, pa se ne treba čuditi ako se ovaj transfer uopšte ne dogodi.

Trenutno najveći transfer u historiji fudbala predstavlja prelazak Neymara iz Barcelone za 222 miliona eura dok je Kylian Mpabbe PSG koštao 145 miiona eura.

U top 5 najvećih transfera su još Coutinho (135 miliona eura), Dembele (135), Joao Felix (127.2).

Možda te zanima