Pobjeda ženskog fubdala – Najbolje fudbalerke iz regiona priredile u Sarajevu!

Iz SFK Sarajevo se zahvaljuju kompaniji Mozzart na podršci u organizaciji ovog nadmetanja

Spektakl u režiji najboljih fudbalerki iz regiona! U glavnom gradu BiH održan je sjajan turnir “Sarajevo Regional Cup”, koji je okupio timove iz BiH (SFK 2000 Sarajevo), Hrvatske (ŽNK Osijek), Crne Gore (FK Breznica Pljevlja) i Srbije (ŽFK Spartak Subotica). Gledaoci su mogli uživati u atraktivnim potezima djevojaka, a nadmetanje je održano uz asistenciju kompanije Mozzart, koja je nastavila da pruža podršku ženskom fudbalu.

pobjeda ženskog fubdala - najbolje fudbalerke iz regiona priredile u sarajevu!

 “Želja nam je da unaprijedimo ženski fudbal u našem gradu, državi i regionu. S tim u vezi, sretne smo što je kompanija Mozzart prepoznala svoj interes u podršci razvoju ženskog fudbala, te im se zahvaljujemo uz nadu da će i druge firme prepoznati važnost ženskog fudbala, sporta koji je sve popularniji iz godine u godinu”, poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

Bitno je istaći da je “Sarajevo Regional Cup” prvo izdanje regionalnog turnira za najbolje ženske timove, a u budućnosti će se ovaj turnir nastaviti i proširiti dodatno za timove iz Slovenije, Mađarske i drugih zemalja regiona.

pobjeda ženskog fubdala - najbolje fudbalerke iz regiona priredile u sarajevu!

“Kompanija Mozzart već duži niz godina ulaže u ženski sport i kroz brojne akcije, sponzorstva i donacije pruža podršku ovim sportskim kolektivima. Ovoga puta smo se odlučili da podržimo jedan sjajan turnir koji je okupio najbolje fudbalerke iz regiona, a i u narednom periodu ćemo se truditi da pomognemo u popularizaciji ženskog fudbala, koji se u svijetu sve više razvija”, naglasila je Selma Salkanović, rukovodilac direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima