back to top

Bukti rat u Atalanti, Papu Gomez odgovorio snimcima na Instagramu: Počinje konačni rasplet

Drugi upravo čitaju

Atalanta opet igra spektakularan fudbal kao u prethodne dvije ili tri godine. Ima pet pobjeda na prethodnih sedam mečeva, a za poraz ne zna već mjesec i po dana.

Rat na relaciji Papu Gomez – Gian Piero Gasperini

Boginja provincije je opet u zoni Lige šampiona i ravnopravna konkurencija velikanima italijanskog fudbala. A sve se pokrenulo otkako je u svlačionici počeo rat trenera Gasperinija i godinama najboljeg igrača Papua Gomeza.

Iskusni strateg je zamjerio Gomezu što protiv Midtjyllanda nije želio da igra lijevo, Papu Gomez je odgovorio da ne želi tako da se žrtvuje jer će izgubiti mesto u reprezentaciji Argentine i došlo je do žestoke svađe u svlačionici na poluvremenu. Makar su takve verzije u italijanskim medijima.

Gasperini je od duela s Juventusom potpuno sklonio Gomeza iz tima, a Atalanta je od tada zabilježila četiri pobjede i remi uz 18 postignutih golova. Već danima se piše o sigurnom odlasku Argentinca poslije sedam godina u Bergamu, a on je putem društvenih mreža obećao da će “reći istinu” kada bude otišao.

Gasperini je jučer opet ponovio da je njegova odluka čisto tehničke prirode.

“Neigranje Gomeza? Bio je to izbor uslovljen potrebom da probam drugačiju vrstu tima. Bili smo u problemima i Gomez se u tom trenutku jednostavno više nije uklapao. Moj izbor je isključivo tehničke prirode, vidio sam da patimo na sredini terena i donio sam takvu odluku da bi De Roon i Freuler imali više pomoći u vezi. Radili smo to i ranije, s tim što ovog puta takva odluka nije prihvaćena od jedne strane”, rekao je Gasperini.

papu gomez
Veliki problemi u Atalanti

Papu Gomez nije mogao da istrpi. Odmah poslije riječi Gasperinija se oglasio na društvenim mrežama. Na Instagramu je postavio 12 video snimaka na kojima se vidi kako igra u sredini terena ili lijevo i kako pomaže zadnjim veznim u prijenosu loptu i kreiranju igre. Jasna je aluzija na Gasperinijeve riječi.

Ovakva situacija je neodrživa i nikome ne ide u prilog pa je jasno da će popularni Papu Gomez u narednim danima ili nedjeljama spakovati kofere. Atalanta za njega traži 10.000.000 eura što je prepreka zainteresovanim klubovima koji ne žele da toliko plaćaju za igrača koji ima 34 godine. Zainteresovani su Inter, Roma i Napoli, s tim što je Papu već odbio Fiorentinu i Torino čije mu ambicije ne odgovaraju. Milan je demantovao da je zainteresovan jer Maldini vidi Brahima Diaza na toj poziciji. Za Atalantu je problem što bi pojačala direktne konkurente i želi da izbjegne taj scenario. Zato je postavila cijenu koju rivali ne žele da plate. Pogotovo Inter koji je pokazao najveći interes.

Nerazzurri bi da se prvo riješe Pinamontija i Eriksena, da sačekaju finiš prelaznog roka i da potom dovedu Atalantu pred svršen čin. Klub iz Bergama želi da izbjegne takav epilog i pokušava da s Gomezom dogovori transfer u inostranstvo. Predsjednik kluba Antonio Percassi će se danas ili sutra sastati s Gasperinijem, a potom i s Gomezom i njegovim agentom Ricom. Atalanta se nada odlasku kapitena u američku MLS ligu gdje bi on dobio znatno veći novac. U tom slučaju je Atalanta spremna da žrtvuje obeštećenje, samo da njen kapiten ne pojača nekog od direktnih konkurenata.

Ali šta ako u Gomezu bukti inat da servira osvetu?

Ovaj tekst donosi Mozzart kladionica.

Možda te zanima