Drama u finišu pripala Mostarcima: Aladžićev mat Šveđanima

Drugi upravo čitaju

Futsaleri mostarskog Starog Grada savladali su u 2.kolu Lige prvaka Orebro u Mostaru sa 3:2 u izuzetno dramatičnoj utakmici, naročito završnici. 

Počelo je košmarno za domaće igrače. Već u desetoj sekundi utakmice, u prvom napadu, Šveđani stižu do gola. Dias Alves je glavom spustio loptu za Jose Adalberta, ovaj je samo pođonio za Mielija koji pogađa topovski za 1:0.  Mostarci pet minuta kasnije dolaze do izjednačenja. Marin Suton je reagovao dobro u odbrani glavom, dodao do Adnana Kalajdžića koji kreće sa svoje polovice u solo prodor i na kraju i pogađa za 1:1.

Nije ipak radost Mostaraca dugo potrajala jer je Leonardo Mieli kaznio jednu grešku Mostaraca i izgubljenu loptu pred svojim golom i pogodio za 2:1.

U nastavku susreta potpuna opsada gola Šveđana. Mostarci su krenuli sa viškom još u prvom poluvremenu, a u drugom gotovo konstantno igrali sa Marijom Aladžićem u polju kao golmanom-igračem. Nije to davalo rezultata do samog finiša i pored nekih fantastičnih šansi koje su iskreirali.

U 39. minuti domaći traže penal, ne dobijaju ga, no u nastavku te akcije Marijo Aladžić pogađa gol Herlina za 2:2. Praktično, već u narednom napadu dolazi i potpuni preokret. Nermin Kahvedžić je oštro ubacio loptu na drugu stativu, a sve to prati Aladžić za potpuni preokret.

Do kraja utakmice Mostar čuva svoju prednost, s tim da gosti imaju još jednu fantastičnu šansu koju sjajnom reakcijom zaustavlja golman Ahmadpour.

 

FC MOSTAR SG – OREBRO 3:2 (1:2)
USRC “Midhat Hujdur-Hujka”, Mostar
Gledalaca: 500
Sudije: Lukas Peško (Slovačka) i Victor Chalx (Francuska)
Strijelci: 0:1 Mieli 1, 1:1 Kalajdžić 6, 1:2 Mieli 10, 2:2 Aladžić 39, 3:2 Aladžić 39
Žuti kartoni: Ahmadpour, Kahvedžić, Kalajdžić, Šešelj (Mostar SG), Jose Adalberto, Dias Alves, Lourran (Orebro)

MOSTAR SG: Ahmadpour, Rajčević, Jelić, Kahvedžić, Aladžić, Jašarević, Kalajdžić, Džemić, Gosto, Khodaei, Suton, Šešelj, Subašić, Čorhodžić

OREBRO: Herlin, Jose Adalberto, Dias Alves, Mieli, Lourran, Bjorklund, Kahramanoglu, Rastoder, Berisha, Rodriguez, Bjornram, Garaca, Fawaz

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima