Dragan Jović: Očekuje nas zahtjevna i teška utakmica protiv Leotara, ali naš cilj je jasan

Drugi upravo čitaju

Fudbaleri Tuzla Cityja će sutra u Srebreniku u sklopu šestog kola Premijer lige BiH dočekati Leotar, a ova utakmica se igra od 17 sati i 30 minuta.

Povodom sutrašnjeg meča je danas održana konferencija za medije, a prisutnim novinarima su se obratili Dragan Jović i Semir Smajlagić.

‘‘Očekuje nas zahtjevna utakmica. Leotar diže formu u posljednjim mečevima što je i normalno jer su doveli dosta novih igrača. Defanzivno su dosta dobro organizovani sa brzom tranzicijom prema naprijed na šta moramo obratiti posebnu pažnju. Mi smo uspjeli da neke igrače osvježimo u ovoj posljednjoj utakmici i da ih sačuvamo za subotnju utakmicu. Tako da sutra potpuno odmorni očekujemo ovaj meč. Mi ćemo se postaviti tako da dođemo do našeg cilja, a to su tri boda‘‘, poručio je Jović.

Kada je u pitanju tim koji će se suprostaviti Leotaru, trener Tuzlaka je rekao kako je njegova ekipa protiv Posušja ostala bez Hrkača koji se povrijedio.

Hrkač se povrijedio, a nakon detaljnih pretraga, znat ćemo koliko će on izbivati izvan terena. Vraća nam se Karjašević koji je odradio suspenziju, dok je Pantelić stekao pravo nastupa, tako da će biti u kombinaciji za sutrašnju utakmicu‘‘, kazao je Jović.

Jović se potom osvrnuo i na novi domaći teren u Srebreniku.

‘‘Još jednom bih se zahvalio našim domaćinima u Srebreniku na odličnom prijemu, na podršci svih 90 minuta i pozivam ih sutra da nas ponovo podrže, a siguran sam da će igrači svojim zalaganjem, igrom i nadam se rezultatom na najbolji način uzvratiti‘‘, kazao je Jović.

Potom se medijima obratio i napadač Semir Smajlagić koji je rekao kako njegova ekipa nema vremena za opuštanje.

‘‘Ja bih samo dodao da je raspored jako težak, da je utakmica svaka tri dana tako da nemamo vremena za opuštanje, tako da i u ovu utakmicu ulazimo maksimano ozbiljno i idemo po nova tri boda‘‘, kazao je Smajlagić.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima