back to top

Dragan Jović: Moglo je i bolje, ali ja nisam došao da napravim šampionsku ekipu za tri mjeseca nego za tri godine

Drugi upravo čitaju

Trener Tuzla Cityja Dragan Jović najavio je na današnjoj konferenciji za medije utakmicu protiv Sarajeva u okviru 12. kola Premijer lige BiH.

Trener Tuzlaka vjeruje da njegov tim ima recept za ovaj meč.

“Uspjeli smo da se kvalitetno spremimo za ovu utakmicu. Možda rezultat iz ove utakmice iz Doboja protiv Sloge to ne pokazuje, ali mislim isto tako da je prvo poluvrijeme bilo dosta korektno. Neke ideje koje spremamo za utakmicu protiv Sarajeva su dosta dobro izgledale i po meni smo uspjeli da riješimo kadrovske probleme iz zadnje linije koje smo imali. Optimizam je veći jer se nam se vraćaju ovi igrači koji su bili povrijeđeni, tako da će oni dati dodatnu širinu, naročito u napadu. Svjesni smo da će biti teška utakmica, da Sarajevo dolazi sa ambicijom da se revanšira za težak poraz iz prve trećine prvenstva, ali i mi imamo svoje ambicije. Želimo zadržati zaključak za vrhom tabele”, kazao je Jović, dodavši:

“Sarajevo oscilira od odlične igre gdje dominira u posjedu i stvara puno prilika, čak i nema sreće, do nivoa kakav je pokazan protiv Veleža, gdje nisu izgledali dobro. Mi se spremamo za ovu njihovu bolju varijantu. U svakom slučaju, ovo su dvije ekipe koje igraju za gol više i ja očekujem kvalitetnu utakmicu”.

Trener Tuzla Cityja govorio je i općenito o dosadašnjem dijelu sezone i svog mandata.

“Ambicije su tu, mi smo pri vrhu, imamo utakmicu manje. Uvijek može bolje, međutim kada sam razgovarao sa predsjednikom kluba oko svega, dogovorili smo projekat od tri godine. Da sam doveden da napravim šampionsku ekipu za tri mjeseca, ne bih ni pristao na taj projekat. Iz ekipe je otišlo 7-8 jako bitnih igrača, oni su bili strijelci i učestvovali kao asistenti u svakom golu. Zatim i jako kvalitetni odbrambeni igrači i to je sve trebalo kompenzirati. Imali smo jednu produženu selekciju, sigurno da je moglo i bolje, ali ovo je jedan proces koji će sigurno trajati i ja mislim da smo mi na dobrom putu”, istakao je trener Tuzlaka.

Veznjak Tuzla Cityja Huso Karjašević poručio je da njegov tim mora ispraviti lošiji dojam iz posljednja dva meča prije reprezentativne pauze.

“Svima nam je dobro došla reprezentativna pauza da se osvježimo i psihički i fizički. Nismo bili zadovoljni igrom u posljednja dva kola, svjesni smo i mi da to nije ono najbolje što možemo i da smo bolji bili na početku sezone. Sutra nam je tako dobra šansa da ispravimo te greške iz posljednja dva kola, kako bismo ostvarili što je moguće bolji rezultat. Ne sumnjam da će igrači koji dobiju šansu umjesto ovih koji nedostaju iskoristiti šansu na najbolji mogući način, tako da dođemo do željena tri boda”,

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima