back to top

Delegacija FK Sloboda obišla mezar i mjesto pogibije Mustafe Hukića na 23. godišnjicu njegove smrti

Drugi upravo čitaju

Legendarni fudbaler i trener Slobode Mustafa Hukić – Huka poginuo je 7. augusta 1999. godine u mjestu Devetak u saobraćajnoj nesreći, a tim povodom, njegov mezar i mjesto njegove pogibije posjetili su čelnici tuzlanskog kluba te igrači Slobode. Saopštenje kluba prenosimo u potpunosti.

“FK Sloboda i ove kao i prethodnih godina prisjetio se Mustafe Hukića svog legendarnog igrača, trenera i još većeg čovjeka.

Na jučerašnji dan, prije 23 godine Mustafa Hukić – Huka je poginuo u saobraćajnoj nesreći u mjestu Devetak, na magistralnoj cesti Tuzla-Doboj u 48. godini života. Delegacija kluba danas je obišla Hukin mezar i mjesto pogibije. Položili su cvijeće i odali počast jednom od prvih trenera reprezentacije BiH nakon rata, kada je asistirao selektoru Fuadu Muzuroviću. 

Popularni Huka karijeru u crveno-crnom dresu započeo je sa 16 godina. U periodu od 1969. do 1978. godine za naš tim je odigrao  280 utakmica. Pet nastupa upisao je u dresu nekadašnje Jugoslavije. Debitovao je 30. januara 1977. godine u Bogoti na meču protiv Kolumbije, a poslednji nastup za Jugoslaviju imao je 3. jula 1977. godine protiv Argentine. Osim Slobode još je nastupao za Osijek, San Jose i Sakaryaspor. Kopačke o klin je okačio u 34. godini života nakon čega se posvetio trenerskom poslu. 

Fudbalski princ sa Tušnja zauvijek će ostati u sjećanju svih navijača Slobode i biti upisan u historiju  kao jedan od najboljih igrača svih vremena ovog kluba”, stoji u objavi FK Sloboda.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima