back to top

Darko Maletić: Željo je pogodio sa oba krila, vidi se Mulalićeva energija, a Sarajevo…

Drugi upravo čitaju

Nekadašnji bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Darko Maletić je u razgovoru za Faktor komentarisao prethodno kolo u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Izdvojili smo njegovu analizu utakmica Željezničara i Sarajeva. Plavi sa Grbavice su igrali protiv mostarskog Veleža, a Sarajevo je gostovalo kod Posušja. 

Posebno je izdvojio i apostrofirao utjecaj Edisa Mulalića na igru FK Željezničar, koji je prema njegovim riječima, pogodio sa oba krila, Santosom Clerismarijom i Josephom Amoahom. 

– Prema onome što sam vidio, zaslužena pobjeda Željezničara. Bili su dosta bolji, dok Velež nije ništa specijalno zaprijetio. Željo je apsolutno pogodio sa oba krila – Santos i Amoah, koji su početkom sezone stigli iz Rudara. Donijeli su Želji ono što je trebalo u prethodnom periodu, rekao je Maletić za Faktor i dodao:

– Također, vidi se i energija koju daje trener Edis Mulalić, energija oko kluba, odnosno navijači koji daju poseban motiv, pogotovo igračima koji su došli nedavno. Sigurno je da oni uz navijače daju puno više. Objektivno gledano uz neke probleme koje Željo ima, te ekipu koju, kada bismo gledali igrački, možda nije na nivou Zrinjskog i Sarajeva, oni su to stvarno dobro ukombinovali i zasluženo su na mjestu gdje su sada.

Sarajevo je nakon nevjerovatne krize i neviđenih turbulencija stiglo do tri važna boda na gostovanju kod ekipe Posušja, bilo je 1:0. 

 Neviđene turbulencije kod Sarajeva. Niko nije očekivao ovakvu krizu pogotovo nakon onakvog starta i euforije koja se stvorila. Stvarno, nevjerovatna kriza koja se provukla na desetak utakmica, a kulminacija je bila ispadanje iz Kupa BiH i odlazak trenera Feđe Dudića. Sada su uspjeli pobijediti i koliko-toliko su vratili samopouzdanje. Za njih je najvažnije da pokušaju do zime nekako da se konsoliduju, a vjerovatno će na pauzi praviti rezove, istakao je on, te zatim dodao:

– Sarajevu je sreća da uprkos njihovim kiksevima, niko im nije toliko odmakao i nije im nedostižna borba za Evropu. Još su u igri i bez obzira na sve, mislim da će se Sarajevo, kao veliki klub, konsolidovati, da će se maksimalno fokusirati na prvenstvo i da će pokušati izboriti Evropu, što je u ovom trenutku objektivno i realno jer je borba za titulu nerealna.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima