back to top

BIH večeras dočekuje Lihtenštajn

Drugi upravo čitaju

Nogometna reprezetacija BiH večeras od 20:45 na stadionu Bilino polje u Zenici igra utakmicu 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Lihtenštajna i apsolutni je favorit.

Nakon uvodne pobjede protiv Islanda doživjeli smo tri vezana poraza, zbog čega su šanse za plasman na Euro kroz kvalifikacije svedene na minimum. Ipak, teoretske šanse još uvijek postoje i u naredne dvije utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda imamo priliku uhvatiti bodovni priključak za drugom pozicijom.Večerašnja utakmica bit će i povratnički debi selektora Mehe Kodre na klupu Zmajeva nakon 2008. godine. Pedesetšestogodišnji Kodro je naslijedio Faruka Hadžibegića koji je sporazumno raskinuo ugovor s Nogometnim savezom BiH.Kodro je najavio da će pokušati osloboditi igrače grča i pristiska kako bi pružili partije koje se očekuju od njih.

“Ne mogu da shvatim da imamo samo tri boda kada analiziram naš igrački kadar. Ponavljam još jednom da imamo igrače koji mogu puno bolje imajući njihov kapacitet, a sada ćemo ići utakmicu po utakmicu.”

Reprezentacija Lihtenštajna nakon četiri odigrana kola nema bodova niti je postigla ijedan gol u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali sa novim selektorom nadaju se dobroj predstavi na Bilinom polju.

“Imamo dvije teške gostujuće utakmice pred nama, jer nakon BiH imamo i susret sa Slovačkom. Što se tiče BiH, novi trener će sigurno dati nove impulse u njihovoj igri, ali za nas je važno da damo sve od sebe i da ispunimo sve zacrtano”, kazao je selektor Konrad Funfstuck, koji je nacionalni tim preuzeo 1. juna ove godine.

“Posljednje dvije utakmice bile su dosta dobre. Radilo se o dobrim reprezentacijama, a mislim da smo ih dobro odradili. Lihtenštajn se nalazi u nekoj prelaznoj fazi pa naši mladi igrači još trebaju steći međunarodno iskustvo.

Nije nam bitan samo rezultat, nego da svi budu uključeni u igru i da steknemo poštovanje protivnika”, kazao je njemački stručnjak Funfstuck, koji je naglasio kako tek trebaju profilisati novi identitet Lihtenštajna.

Objava BIH večeras dočekuje Lihtenštajn pojavila se prvi puta na Gol.ba.

Izvor: gol.ba

Možda te zanima