back to top

BAŠIĆ: NAŠA PREDNOST JE ŠTO SMO DUŽE NA OKUPU

Drugi upravo čitaju

Trener “plavih” Nermin Bašić na pres-konferenciji je kazao da njihova “avantura” ide dalje u  jednom drugom takmičenju – Premijer ligi BiH, za njegov klub najvažnijem takmičenju.

– Bitno je da dobro uđemo u to takmičenje, da pokušamo prenijeti energiju i strasti koje smo imali u evropskim utakmicama i da se pokušamo nadograditi. Sedmicu smo  proveli u jednom blagom intenzitetu, manjem volumenu u  pokašaju da refreširamo ekipu, takitički i fizički. Dosta smo se bavili rekuperacijom, da li smo uspjeli ili nismo to ćemo da vidimo na predstojećoj utakmici protiv jako kvalitetne ekipe Borca. Mislim da su doveli preko 20 kvalitetnih igrača. Pokazali su to i u evropskim utakmicama da su kompaktni, da su dobri iz tranzicija – kazao je Bašić.

Prednost svoje ekipe u susretu s Banjalučanima Bašić vidi što je malo duže na okupu i što igraju pred svojim navijačima na domaćem terenu.

– Nadam de ćamo uspjeti odigati jedno dobru utakmicu i na kraju neka pobjedi bolja ekipa – kazao je Bašić.

bašić: naša prednost je što smo duže na okupu
BAŠIĆ: NAŠA PREDNOST JE ŠTO SMO DUŽE NA OKUPU

Navodi da je njegov tim u 24 dana odigrao četiri evropske utakmice na zavidnom nivou, uz 60 sati putovanja, tako da “ne zna šta može očekivati od svoje ekipe, da li će energatski biti na pravom nivou, ali da se nada da će dobro izgledati i da će ponovo obradovati svoje navijače”.

Prvotimac Željezničara Nedim Mekić kazao je da očekuje tešku utakmicu s protivnikom koji je dosta promijenio ekipu, dovođenjem kvalitenih igrača.

– Ovo što su odigrali u Evropi, kao i mi, sigurno da su predstavili BiH u najboljem svjetlu. Imali smo vremena da se oporavimo, ne znam kako ćemo energetski izgledati, ali kad izađete na Grbavicu morate dati sto posto od sebe. Očekujem da ćemo slaviti sa našim navjačima – kazao je Mekić.

Utakmica će se igrati u subotu, 12. avgusta na stadionu Grbavica s početkom u 20.45 sati.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima