back to top

Arsenal postigao dogovor o dovođenju kapitena West Hama

Drugi upravo čitaju

Fudbalski klub Arsenal postigao je dogovor o dovođenju kapitena West Hama Declana Ricea za 105 miliona funti, što bi bio jedan od najvećih transfera engleskog fudbala.

Kako je prenio Sky, Arsenal će dovesti Ricea za 105 miliona funti (oko 122 miliona eura). Početna cijena transfera je 100 miliona funti, a dodatnih pet miliona bonusa zavisiće od uslova u vezi sa učinkom. To je bila treća ponuda Arsenala za Ricea i biće rekordan transfer kluba, nakon što je 2019. godine za 72 miliona funti iz Lillea doveden Nicolas Pepe.

Ako su navodi medija o cijeni tačni, Riceov dolazak u Arsenal bio bi drugi najveći transfer engleskog fudbala, poslije dolaska Enza Fernandeza iz Benfice u Chelsea za 106,8 miliona funti. Dva kluba se i dalje dogovaraju o strukturi uplate, a 24-godišnji fudbaler sada može da se dogovara o ličnim uslovima i da obavi ljekarske preglede.

Rice je čitavu profesionalnu karijeru proveo u West Hamu, u koji je došao 2014. godine iz Chelseajeve fudbalske akademije. Početkom juna predvodio je klub do titule u Ligi konferencije, prvog trofeja poslije 43 godine.

Odigrao je 245 utakmica i postigao 15 golova za West Ham, sa kojim je imao ugovor do 2024. godine.

Za reprezentaciju Engleske do sada je odigrao 43 utakmice i postigao tri gola.

Beta

Možda te zanima