back to top

Pogodak Edina Džeke protiv Francuske

Drugi upravo čitaju

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv selekcije Francuske 1:1 na stadionu Meinau. Utakmicu je obilježio sjajni pogodak Edina Džeke kao i crveni karton u redovima domaćina.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko kao da se pretplatio na golove protiv reprezentacije Francuske. Njegov pogodak u Parizu 2011. godine ostat će upamćen kao jedan od najboljih poteza u historiji ove reprezentacije.

Slično se ponovilo i večeras u Strasbourgu kada je Edin preciznim udarcem matirao Llorisa koji je i te 2011. godine čuvao mrežu Trikolora.

Igrao se 36. minut kada je Džeko na dodavanje Ermedina Demirovića došao u poziciju za udarac, pa je nekih 20-ak metara šutirao lijevom nogom i pogodio mrežu domaćina.

Vidno šokirani Francuzi ubrzo su se oporavili pa već iz sljedeće prave prilike došli do izjednačenja. Igrao se 40. minut kada su domaći izveli korner koji se nekako odbio od Griezmanna i završio svega nekoliko centimetara iza gol-linije. Igra je bila nastavljena iako su domaći tražili pogodak.

Intervencijom VAR-a utvrđeno je kako je lopta prešla gol-liniju pa je sudija iz Švicarske pokazao na centar.

Pogodak Edina Džeke protiv Francuske:

U nastavku meča domaći ostaju s igračem manje. Fudbaler Seville Jules Kounde oštro je startovao na Seada Kolašinca i zaradio direktan crveni karton. Fudbaler Arsenala je bio primoran napustiti meč.

Do kraja susreta nije bilo previše prilika, a sve što vrijedi istaći je prilika rezerviste Smaila Prevljaka koji je šutirao preko gola u 86. minuti.

Nakon utakmice, kapiten Džeko nije krio zadovoljstvo osvojenim bodom na teškom gostovanju poručivši da su odigrali sjajnu utakmicu.

“Ovo je bila teška utakmica, iako će neko reko da smo morali pritisnuti i osvojiti tri boda pred kraj. A da smo krenuli, ko zna šta bi bilo, nismo to smjeli. Ovo je veliki bod, veliki moral za ovu ekipu koja stalno raste i na pravom je putu”, izjavio je kapiten bh. reprezentacije.

Ispred fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine sada je prijateljski susret protiv Kuvajta (4.9.), zatim tri dana kasnije protiv Kazahstana.

Možda te zanima