back to top

Za ulazak u prvi tim: Mozzart donirao dresove KK B.I.G. Visoko

Drugi upravo čitaju

Omladinci žele da krenu stopama predsjednika kluba…

U Košarkaškom klubu B.I.G.u Visokom sa mladim, talentovanim igračima rade već pet godina. Trenutno okupljaju oko 80 perspektivnih košarkaša i košarkašica, a ovaj tim zapravo je odskočna daska za ulazak u prvi ekipu KK Visoko. Njihov trud i zalaganje u radu sa mladim naraštajima prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa su na adresu kluba poslali dvije nove garniture dresova.

za ulazak u prvi tim: mozzart donirao dresove kk b.i.g. visoko
Za ulazak u prvi tim: Mozzart donirao dresove KK B.I.G. Visoko

Mi smo presrećni, mnogo nam ova donacija znači. Svakako smo planirali da nabavimo dresove jer su nam baš bili potrebni, tako da je ova oprema stigla u pravi čas. Zbog toga smo veoma zadovoljni, kvalitetdresova je odličan– kaže predsjednik KK BIG Visoko, Haris Genjac.

Za Harisa se u Evropi i te kako čulo, posebno u Španiji i Italiji, pa ne čudi što omladinci žele njegovim stopama…

A omladinci iz Visokog, podijeljeni u selekcije pioniri, kadeti i juniori polako grade svoj put uspjeha.Trenutno igraju Ligu mladih Zeničko-dobojskog kantona gdje veoma dobro kotiraju na tabeli, a trude se da se održe pri vrhu tabele iz sezone u sezonu.

Ipak, najveći uspjeh ovom klubu su donijele kadetkinje koje su osvojile treće mjesto na nivou ZDK na završnici takmičenja.

za ulazak u prvi tim: mozzart donirao dresove kk b.i.g. visoko
Za ulazak u prvi tim: Mozzart donirao dresove KK B.I.G. Visoko

Dok omladinci vrijedno treniraju i bilježe prve sportske uspjehe, treneri ih pažljivo posmatraju ih selektuju one koji su za prvi tim prijateljskog KK Visoko.

Podršku u radu klubu pruža Grad Visoko, nadležna ministarstva, a od sada za njih navija i kompanija Mozzart.

Donacija ovom klubu stigla je u okviru Mozzartove tradicionalne akcije „Novi dresovi za nove šampione“. Njihov humanitarno-sportski karavan do sada je obišao brojne klubove širom BiH koje su usrećili novom opremom.

Možda te zanima