Za nastavak tradicije: Mozzart podržao FK Unis iz Vogošće

Iz čuvenog kluba potekli su brojni igrači premijerliaša, a sada imaju oko 250 omladinaca

Fudbalski klub Unis u Vogošći postoji više od sedam decenija. Za to vrijeme iznjedrili su brojne uspješne igrače koji danas igraju za Želju, Sarajevo i druge premijerligaše.. Kako bi nastavili tu dobru tradiciju, posljednjih nekoliko godina fokusirani su na rad sa mlađim kategorijama među kojima se, kažu, kriju ozbiljni talenti. Sa njima rade treneri koji ujedno igraju za prvu ekipu. A podršku u borbi za što bolje rezultate, donacijom opreme, pružila im je kompanija Mozzart.

Mozzart je firma koja je na visokom nivou kod nas i u svijetu, pa nam je bilo drago što su izabrali baš nas da nam pomognu. Sada je Mozzart naš partner i zaista je ogromna čast naći se u društvu brojnih klubova kojima su do sada pomogli – kaže trener FK Unis Vogošća, Dželaludin Muharemović.

za nastavak tradicije: mozzart podržao fk unis iz vogošće
Za nastavak tradicije: Mozzart podržao FK Unis iz Vogošće

Njhov prvi tim trenutno je pri vrhu tabele u Drugoj ligi centar. Želja im je da u narednom periodu napreduju u viši rang takmičenja, ali su svjesni da im je za to potrebno i više finansijskih sredstava. Zato za podmladak ne moraju da brinu. Imaju čak 13 mlađih selekcija u kojima trenira oko 250 dječaka. Znanje im prenose iskusni igrači prvog tima koji ih treniraju, pa se omladinci već takmiče na federalnom nivou..

U Vogošći treniraju mladi fudbaleri iz te opštine, ali i Kantona Sarajevo, Semizovca, Ilijaša… U posljednje vrijeme primjetili su porast broja članova, a želja im je da reorganizuju selekcije omladinske škole, poboljšaju infrastrukturu i uslove za rad, te još omasove ovaj sport..

Podršku u tome pruža im opština Vogošća kroz budžetsko finansiranje, a apliciraju i na projekte kantonalnog, federalnog i državnog ministarstva sporta. To im je dovoljno samo za osnovne potrebe kluba, pa se oslanjaju na prihode omladinske škole, a svaka pomoć sponzora i donatora veoma im je značajna.

Donacijom sportske opreme FK Unis dali smo podršku da nastave svoju bogatu sportsku tradiciju. Zbog činjenice da su posvećeni radu sa omladincima vjerujemo da će, kao i ranije, iz Vogošće poteći neka nova velika fudbalska imena– kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima