back to top

Za mene nije bilo dileme o nastupu za BiH, zahvalan sam Mourinhu

Drugi upravo čitaju

Na okupljanju fudbalskih ”A” reprezentativaca Bosne i Hercegovine prvi put je talentovani ”vezista” Rome Benjamin Tahirović.

Sa saigračima iz nacionalnog tima priprema se u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Zenici za utakmicu prvog kola grupe ”J” kvalifikacija za UEFA EURO 2024 koju će odigrati na stadionu ”Bilino polje” u ovom gradu u četvrtak protiv Islanda.

„Kad sam putovao na pripreme bio sam malo nervozan, ali svi su me dočekali na najbolji način i odlično se osjećam na ovom okupljanju. Sve protiče u najboljem redu i ponosan sam što sam dio reprezentacije Bosne i Hercegovine“, rekao je Tahirović, prenosi Anadolija.

Rođen je 3. marta 2003. godine u švedskom gradu Spanga, a prije dolaska u Romu nastupao je za FC Djursholm i Vasalunds IF.

„Za mene nije bilo sumnje za koga ću da nastupam. Moja želja je bila dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kada su selektor Faruk Hadžibegić i direktor Zvijezdan Misimović pričali sa mnom, svidio mi se program koji su mi predstavili. Takođe, ovo je reprezentacija koja ima kvalitetne igrače i sretan sam što sam dio toga“, izjavio je Tahirović.

Mladi igrač sredine terena je optimističan pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2024. godine u Njemačkoj.

„Selektor nam je rekao da u svakoj utakmici morao ići na pobjedu i vjerujem da imamo kvalitet da ostvarimo velike rezultate. Ne bojimo se nikoga, spremamo se na najbolji način i siguran sam da nećemo imati problema i da ćemo ostvariti plasman na EURO 2024“, mišljenja je Tahirović, koji se osvrnuo i na nastupe u Romi:

„Zahvalan sam treneru Joseu Mourinhu što mi je dao šansu da igram i što sam dobio minutažu u nekim važnim utakmicama, protiv Bologne i Milana. Moram još mnogo da radim, da napredujem i vjerujem da sam na pravom putu.“

AA

Možda te zanima