Za godinu dana okupili 60 članova! Mozzart podržao prve korake RK Laktaši 2020

Trener Milan Šironjić: Beskrajno hvala ovoj kompaniji koja nam je omogućila da nastupimo na prvom turniru. Nadamo se da ćemo iznedriti reprezentativce

za godinu dana okupili 60 članova! mozzart podržao prve korake rk laktaši 2020
RK Laktaši zadovoljni rezultatima na turniru MIKA 2021

Rukometni klub Laktaši 2020 osnovan je prije samo godinu dana, a njihove
selekcije već bilježe uspjehe! Svoj talent i sportske vještine željeli su da pokažu i na rukometnom turniru MIKA 2021 u Prnjavoru. Međutim, za odlazak na to takmičenje nedostajalo im je novca, a kompanija Mozzart rado im je asistirala.
-Klub smo osnovali prije samo godinu dana i za to vrijeme, uprkos epidemiji
korona virusa, uspjeli smo da upišemo 60 članova i da im obezbijedimo osnovnu
opremu za treninge. Međutim, novca za razvoj sporta uvijek nedostaje, posebno sada u sezoni takmičenja. Zbog toga nismo bili sigurni da li ćemo moći da zaigramo na turniru u Prnjavoru, sve dok nam iz Mozzarta nisu javili da ne treba da brinemo jer su nam odlučili donirati sredstva. Da nije bilo njih, klub ne bi mogao da plati troškove kotizacije i putovanja i zbog toga smo im beskrajno zahvalni- kaže trener Rukometnog kluba Laktaši 2020, Milan Šironjić.

On dodaje da 2020. nisu imali pomoć nadležnih, a od ove godine ih djelimično
finansira opština, dok većinu sredstava prikupljaju od humanih ljubitelja sporta. Do sada su igrali samo na turnirima omladinskih kategorija Rukometnog saveza RS, a, uz pomoć Mozzarta, zabilježili su uspjehe na prvom međunarodnom turniru.

za godinu dana okupili 60 članova! mozzart podržao prve korake rk laktaši 2020
Mladi rukometaši Laktaša 2020 spremni za takmičenja

-Od šest odigranih utakmica, ostvarili smo četiri pobjede. Generacija 2005/06 je
sa dvije pobjede i porazom završila na 7. mjestu, a generacija 2007/08 je, takođe, sa dvije pobjede i porazom, završila takmičenje na 5. mjestu. Time smo veoma zadovoljni, posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da smo sa radom počeli u vrijeme epidemije i da smo sve morali da obustavimo već nakon prvih nekoliko treniga- dodaje Šironjić.

Međutim, sudeći po rezultatima, ovi mladi rukometaši sve su nadoknadili. Sada
imaju sve omladinske selkcije od mini rukometa 2010/2011, do pionira i kadeta
2006/2007 i 2008/2009 godište, a njihov seniorski tim se takmiči u Drugoj ligi RS. U narednom period planiraju da nastave da rade sa djecom u nadi da će njihov klub iznjedriti nekog poznatog igrača ili reprezentativca.

Takav način razmišljanja i ulaganja u mlade talente raduje i predstavnike
Mozzarta.

-Neprestano ulažemo u razvoj sporta, a posebno se trudimo da pomognemo
sportskim kolektivima koji su tek na početku svog rada. Time im želimo olakšati put razvoja i omogućiti da na sportskim terenima pokažu svoj puni potencijal- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima