(VIDEO) Jeste li vidjeli kako je Sergej Jakirović komentarisao utakmicu Leotar – Borac?

Drugi upravo čitaju

Trener mostarskog Zrinjskog, Sergej Jakirović, je u izjavi za zvaničnu stranicu Plemića komentarisao susret protiv Tuzla Cityja kao i duele Velež – Široki Brijeg, te Leotar – Borac.

Istakao je da je Zrinjski ostvario cilj u Srebreniku iako nije bila jednostavna utakmica, no da je njegova ekipa odigrala kvalitetno. 

– Mi smo ostvarili cilj, nije bila jednostavna utakmica, ali smo odigrali dobro. Vidjelo se po energiji da smo bili na visokom nivou. Možda smo mogli ranije riješiti utakmicu iako smo imali sreće jer Eleouet nije zabio zicer. Drugi dio utakmice smo zabili i kontrolisali utakmicu sve do posljednjih pet minuta utakmice kada je Tuzla zabila gol za 2:1 i krenuli su na sve ili ništa, ali smo se dobro odbranili i došli do pobjede, rekao je Jakirović, te prokomentarisao meč Velež – Široki Brijeg. 

– Gledao sam utakmicu Velež – Široki Brijeg, za neutralne gledatelje vrhunska utakmica. Na onakvom terenu zabiti osam golova i stvoriti veliki broj šansi, kapa do poda objema ekipama. Širokom koji se nije predavao i Veležu koji je možda mislio da je sve gotovo, ali obje ekipe mogu biti zadovoljne, možda malo više Široki jer nije izgubio nego Velež koji je ostao bez pobjede.

Poručio je da utakmicu Leotar – Borac iz Trebinja nije gledao u kontinuitetu, te je samo kazao da je gostujući sastav pobijedio. 

– Leotar – Borac sam gledao na preskakanje, pobjeda gostiju i to je to, dodao je trener Zrinjskog, te se osvrnuo na povrede mladih igrača Petra Sučića i Silvia Ilinkovića kao i suspenziju Slobodana Jakovljevića.  

– Bio je peh, ja u prvom trenutku nisam znao ko leži na travi, rekli su mi da je Sučić, imali smo još jednog mladog na klupi, ubacimo Ilinkovića i on se povrijedi. To se dešava, moram priznati da ove polusezone nismo imali problema sa povredama, vjerovatno to tako mora biti. Slobodan Jakovljević ima tri žuta kartona, mogao je biti bilo koji drugi igrač, ali ima nas dovoljno, ima ko uskočiti i ima ko da dobije šansu i pokaže koliko vrijedi. Ima nas četiri mladih igrača, priključili smo dva juniora, Prskala i Kozinu. Izabraćemo dvojicu zavisi od pozicija i onog što će nam trebati. Tu su Drljo, Stranput, Sabljić i Brekalo. Odabraćemo dvojicu koja će nam početi i naravno minimum dva koja će biti na klupi, nećemo se kockati, pa da budemo samo sa jednim i da se desi neka povreda.

Jakirović je istakao da će se Zrinjski najviše orijentisati na sebe, te da se želi pobjedom oprostiti od navijača budući da je ovo posljednja utakmica polusezone. 

– Mi ćemo se više orijentisati na sebe, jako važna utakmica, želimo se oprostiti pobjedom od navijača, nadam se da ćemo biti na nivou pogotovo kada smo završili sa ritmom srijeda-subota. Ako budemo na nivou, pobijedićemo utakmicu, nastavio je šef struke Plemića, te za kraj otkrio plan priprema mostarskog tima. 

– Razmišljali smo da treniramo još deset dana, odustali smo od te namjere jer znam kako je igračima. Nakon utakmice sa Borcem ćemo imati večeru i uz prigodno slavlje otići na zasluženi odmor. Imaće igrači individualne programe, neće tri-četiri sedmice ništa raditi, pa ćemo se onda 9. januara naći na prozivci. Šest sedmica prije prve utakmice Kupa. Isplaniraćemo utakmice, nećemo nigdje ići, imamo sve ovdje na raspolaganju, tu negdje ćemo odigrati sedam-osam utakmica kako bi bili spremni za početak sezone i Kup utakmicu. —

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima