back to top

Uspješno završen prvi Mozzart basket FIBA 3×3 turnir u Bileći

Drugi upravo čitaju

Na terenu Tijana Bošković takmičila se 22 tima.

Prvi Mozzart basket FIBA 3×3 turnir odigran je u Bileći. Tokom protekla dva dana 22 ekipe u tri kategorije su se takmičile za titulu najbolje. Za to su imali odlične uslove jer su utakmice igrali na obnovljenom terenu Tijana Bošković koji je kompanija Mozzart poklonila sportistima Bileće. Organizatori turnira iz Omladinske organizacije „Jezerine“ Bileća srećni su što ih je Mozzart podržao u želji da ovaj turnir organizuju u svojoj opštini.

uspješno završen prvi mozzart basket fiba 3x3 turnir u bileći

-Opet su se u Bileći sastali stari prijatelji – kompanija Mozzart, naši omladinci i sportisti. Nakon spektakularnog otvaranja terena Tijana Bošković, koji je našoj opštini prije nepunih godinu dana poklonila ova kompanija, veoma smo zahvalni na podršci koju su nam pružili kroz generalno sponzorstvo našeg prvog Mozzart basket FIBA 3×3 turnira. Zahvaljujući njima, pobjednicima turnira smo isplatili vrijedne nagrade- kaže Vladimir Milidragović, predsjednik Omladinske organizacije „Jezerine“ Bileća.

uspješno završen prvi mozzart basket fiba 3x3 turnir u bileći

Za titulu najboljih borilo se 11 seniorskih, pet kadetskih i šest pionirskih ekipa iz BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Pobjednik u kategoriji seniori je ekipa Rađen d.o.o. iz Rogatice koja je sa 21:13 u finalu savladala tim „Mašta“ iz Bileće. Najbolja kadetska ekipa bila je Zahumlje 07 iz Trebinja, a među pionirima slavio je tim Zahumlje Kamenjari takođe iz Trebinja. U pionirskoj kategoriji posebnu pažnju je privukla ekipa koju čine četiri djevojčice iz Bileće jer su dokazale da košarka nije samo muški sport.

uspješno završen prvi mozzart basket fiba 3x3 turnir u bileći

MVP nagradom turnira okitio se Nikola Pilindavić iz Rogatice, najbolji u zakucavanjima bio je Pavle Jovićević iz Podgorice, a najuspješniji šuter trojki Slobodan Savić iz domaće ekipe. Novčane nagrade za pobjednika i drugoplasiranu seniorsku ekipu obezbijedio je generalni sponzor Mozzart, kao i za MVP igrača, te najbolje u zakucavanju i trojkama.

uspješno završen prvi mozzart basket fiba 3x3 turnir u bileći

Da bi sve proteklo po planu i u sjajnoj sportskoj atmosferi, pobrinuli su se volonteri, basketaši, radnici Kulturno-sportskog centra i drugi prijatelji turnira. Sve ih je bodrila brojna publika na najljepšem sportskom terenu u Hercegovini. Članovi Omladinske organizacije „Jezerine“, kao i sportisti iz ove opštine, nadaju se da će se basket 3×3 i iduće godine igrati na terenu koji je Mozzart posvetio Tijani Bošković. Iz kompanije Mozzart im žele da ovaj turnir preraste u tradiciju.

Možda te zanima