Korner kladionicaUsavršavanje i tokom epidemije – U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije

Usavršavanje i tokom epidemije – U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije

„Zahvalni smo mnogo kompaniji Mozzart na podršci u organizaciji ovog velikog događaja“, kaže Sanela Selmanović Podrug, direktorica Društva za obrazovanje i usluge “Psiho – Integrum” Sarajevo

U Sarajevu je održan IV Međunarodni i interdisciplinarni Kongres Geštalt psihoterapije, a tema je bila „Ljubav i stanje sadašnjeg čovjeka“. Na Kongresu su bili prisutni stručnjaci, kako iz Geštalt psihoterapije tako i drugih terapijskih pravaca iz preko dvadeset država svijeta, a predavanja je uživo pratilo 220 učesnika, uz još 500 njih koji su kongres gledali putem Zoom platforme. 

Organizacija IV Kongresa pripala je Institutu Psihointegrum iz Sarajeva, uz podršku kompanije Mozzart i Instituta za populaciju i razvoj.

usavršavanje i tokom epidemije - u sarajevu održan kongres geštalt psihoterapije
Usavršavanje i tokom epidemije – U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije

Nakon prethodno uspješno organizovanih kongresa u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, kongres je održan i u Sarajevu u organizaciji EGN Mreže europskih akreditiranih instituta za edukaciju iz geštalt psihoterapije iz Hrvatske, Malte, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

„Sama činjenica da se Kongres održao i uživo i na online platformi ukazuje da je želja za znanjem, zajedništvom i kreiranjem jača od straha kojem smo izloženi zbog situacije u kojoj smo se svi našli, a koja je prouzrokovana pandemijom COVID-19. Zahvalni smo mnogo kompaniji Mozzart na podršci u organizaciji ovog velikog događaja“, kaže Sanela Selmanović Podrug, direktorica Društva za obrazovanje i usluge “Psiho – Integrum” Sarajevo.

usavršavanje i tokom epidemije - u sarajevu održan kongres geštalt psihoterapije
Usavršavanje i tokom epidemije – U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije

Tokom trodnevnog događaja organizovana su ukupno 22 plenarna predavanja, kao i 13 radionica na kojima je govorilo ukupno 41 renomirno ime iz svijeta psihoterapije, psihijatrije i drugih oblasti kao što su kultura, religija i dr.

Na samom kraju je najavljen V Kongres Geštalt psihoterapije koji će biti održan u periodu od 21. do 24. septembra 2023. godine na Malti.   

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

MOŽDA TE ZANIMA

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA