Usavršavanje i tokom epidemije – U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije

„Zahvalni smo mnogo kompaniji Mozzart na podršci u organizaciji ovog velikog događaja“, kaže Sanela Selmanović Podrug, direktorica Društva za obrazovanje i usluge “Psiho – Integrum” Sarajevo

U Sarajevu je održan IV Međunarodni i interdisciplinarni Kongres Geštalt psihoterapije, a tema je bila „Ljubav i stanje sadašnjeg čovjeka“. Na Kongresu su bili prisutni stručnjaci, kako iz Geštalt psihoterapije tako i drugih terapijskih pravaca iz preko dvadeset država svijeta, a predavanja je uživo pratilo 220 učesnika, uz još 500 njih koji su kongres gledali putem Zoom platforme. 

Organizacija IV Kongresa pripala je Institutu Psihointegrum iz Sarajeva, uz podršku kompanije Mozzart i Instituta za populaciju i razvoj.

usavršavanje i tokom epidemije - u sarajevu održan kongres geštalt psihoterapije
Usavršavanje i tokom epidemije – U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije

Nakon prethodno uspješno organizovanih kongresa u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, kongres je održan i u Sarajevu u organizaciji EGN Mreže europskih akreditiranih instituta za edukaciju iz geštalt psihoterapije iz Hrvatske, Malte, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

„Sama činjenica da se Kongres održao i uživo i na online platformi ukazuje da je želja za znanjem, zajedništvom i kreiranjem jača od straha kojem smo izloženi zbog situacije u kojoj smo se svi našli, a koja je prouzrokovana pandemijom COVID-19. Zahvalni smo mnogo kompaniji Mozzart na podršci u organizaciji ovog velikog događaja“, kaže Sanela Selmanović Podrug, direktorica Društva za obrazovanje i usluge “Psiho – Integrum” Sarajevo.

usavršavanje i tokom epidemije - u sarajevu održan kongres geštalt psihoterapije
Usavršavanje i tokom epidemije – U Sarajevu održan Kongres Geštalt psihoterapije

Tokom trodnevnog događaja organizovana su ukupno 22 plenarna predavanja, kao i 13 radionica na kojima je govorilo ukupno 41 renomirno ime iz svijeta psihoterapije, psihijatrije i drugih oblasti kao što su kultura, religija i dr.

Na samom kraju je najavljen V Kongres Geštalt psihoterapije koji će biti održan u periodu od 21. do 24. septembra 2023. godine na Malti.   

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima