Sve nas spaja sport – Mozzart podržao udruđenje slijepih iz Visokog i Srpca

Takmičenja su najbolji način za afirmaciju i uključivanje u društvo osoba koje ne vide, poručuju iz ovih udruženja

Kompanija Mozzart nastavlja da pruža podršku brojnim udruženjima građana i nevladinim organizacijama širom BIH bez obzira na to koju grupaciju okupljaju, a kako bi lakše ostvarili svoje ciljeve. Podrška regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću ovaj put stigla je udruženjima koja okupljaju slijepe i slabovidne osobe iz Srpca i Visokog.

Činjenica da ne vide, ne sprečava ih da se bave sportom. Osim članstva, zajedničko im je da vole da igraju pikado za slijepe, a od sada ih spaja i Mozzartova podrška.

sve nas spaja sport - mozzart podržao udruđenje slijepih iz visokog i srpca

Ekipa Udruženja slijepih Visoko prije nekoliko dana zaigrala je na pikado turniru u Gradišci gdje su osvojili drugo mjesto, a pojedinačno dvije bronzane i jednu srebrnu medalju. Mozzartova podrška u radu i odlasku na takmičenja, kažu, mnogo im znači.

Neizmjerno se zahvaljujemo kompaniji Mozzart, mnogo nam znači kada neko prepozna naš trud i rad– kaže Elmedin Jusić, predsjednik Udruženja slijepih Visoko.

Slično poručuju i Opštinske organizacije slijepih i slabovidnih Srbac. Kao i u Visokom, njihov cilj okupljanja je podrška slijepim i slabovidnim osobama, njihova afirmacija i uključivanje u društvo. Zbog toga se često druže i odlaze na takmičenja, a nedavno su bili domaćini Međunarodnog turnira u govornom pikadu „Talking Dart’’.

sve nas spaja sport - mozzart podržao udruđenje slijepih iz visokog i srpca

Znamo da kompanija Mozzart podržava sport, ali i brojne organizacije, a mi smo organizacija koja pomaže slijepim osobama i bavimo se sportom. Sada smo jedni od brojnih kojima je Mozzart pomogao, na čemu smo mnogo zahvalni. Veoma nam znači takav vid podrške kao podsticaj za dalji nastavak rada – kaže Božidar Drinić, predsjednik Opštinske organizacije slijepih i slabovidnih Srbac.

Iz Mozzarta poručuju da će i u narednom periodu nastaviti da pružaju podršku organizacijama koje pomažu svom članstvu, ali onima koji vole da se bave sportom.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima