back to top

Šemsudin Hasić: Nismo zadovoljni presudom jer Velež nije dobio satisfakciju za sve što je pretrpio

Drugi upravo čitaju

Šemsudin Hasić, predsjednik FK Velež, za naš portal je govorio o svim dešavanjima koja su jučer izazvale objave kluba iz Mostara i N/FS BiH.

Hasić je pojasnio odluku koja je donesena u Lozani, ali i otkrio da li se vraća u klub na funkciju, koju je vrlo uspješno obavljao u prethodnom periodu.

– Suštinski mogu reći da sam zadovoljan. Proces pred sudom u Lozani je trajao duže nego što smo očekivali, ali rezultati tog procesa su zadovoljavajući. U segmentu tužbe Veleža protiv N/FS BiH nismo zadovoljni jer nismo dobili satisfakciju za sve što smo pretrpjeli, a to je oduzimanje bodova i nesrazmjerna kazna od šest utakmica neigranja na našem stadionu spram onog šta je izazvalo tu kaznu. U drugom segmentu sam lično zadovoljan presudom u Lozani, rekao je Hasić, te dodao:

– Digla se prašina zato što je N/FS BiH tumačio samo one dijelove presude koji su uslovno rečeno išli u njihovu korist, a to je da je potpuno odbačena žalba Veleža. Nisu uzeli u obzir cijelu presudu i kao takvu je prihvatili što je običaj kod naših institucija da se samo onaj dio presuda koje idu nekom u korist komentarišu, a onaj dio koji ne ide, proba se preći preko tih dijelova presude.

Istakao je da je N/FS Bosne iz Hercegovine iz stvarne presude iz Lozane izostavio elemente koji Savezu ne idu u prilog, te da su objavili samo dio presude. 

– Dokazivanje svjesnosti je teži proces, ali ako analizirate da su oni iz kompletnog konteksta presude koju smo mi poslije objasnili i publikovali na Klixu, rekli šta je sve u toj presudi donešeno, onda se može i najbanalnijom uporedbom njihovog saopštenja i stvarne presude koja je došla iz Lozane, vidjeti da su oni izostavili sve one elemente koji Savezu ne idu u prilog, dodao je prvi čovjek Rođenih. 

Otkrio je Šemsudin Hasić i da neće biti dio rukovodećih ili operativnih struktura Veleža, no da bi volio ostati uz klub kao sponzor. 

– Ja sam već dugo u Veležu i našem fudbalu, vrijeme i umor su uradili svoje tako da sigurno neću biti dio rukovodećih ili operativnih struktura Veleža. Volio bih ostati uz klub kao sponzor, a nivo mog angažmana će zavisiti kako i kojim putem će Velež ići u budućnosti, zaključio je on.  

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima