back to top

Real Madrid čeka Sociedad, Sveci na Gudisonu, igra se sarajevski derbi

Drugi upravo čitaju

Real Madrid čeka Sociedad, Sveci na Gudisonu, igra se sarajevski derbi, a evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas…

Everton : Southampton, 21.00, (Fudbal, Engleska 1), kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Everton je trijumfom na Enfildu prekinuo dugi post. Upumpana je nevjerovatna doza samopouzdanja u redove Karamela, ponovo svi u klubu veruju da mogu da se umiješaju u borbu za sam vrh. Sa druge strane, Sautempton je u slobodnom padu. Nikako ne ide Svecima. Ostvarili su samo jednu pobjedu u 2021. godini kada govorimo o Premijer ligi. I to početkom januara protiv Liverpula na Sent Merisu. Na Gudisonu nisu slavili još od 1997. godine, a u prvom dijelu sezone su na jugu Engleske golovima Vord-Prauza i Adamsa srušili Everton (2:0).

Željezničar : Sarajevo, 17.30, (Fudbal, BiH 1), kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Pobjeglo je Sarajevo ekipi Željezničara, nadomak je dvocifrene prednosti i komfornije može da uđe u derbi. Ne mora po svaku cijenu u Dolini ćupova da juri pobjedu. Biće bordo klub zadovoljan i nerješenim ishodom, kojim su se u minuloj deceniji sarajevski derbiji najčešće završavali. Željezničar ima imperativ pobjede, ne samo da bi ostao u trci za titulu, već što ga jedan neuspjeh vodi van zone koja donosi izlazak na evropsku scenu.

real madrid čeka sociedad
Real Madrid čeka Sociedad

Real Madrid : Sociedad, 21.00, (Fudbal, Španija 1), kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

I Real Madrid i Real Sosijedad se nalaze u dobroj formi, ali je veliko pitanje koga će Zinedin Zidan i Imanol Algusil imati na raspolaganju. Kraljevski klub je u seriji od četiri trijumfa u Primeri, Sosijedadov niz je kraći za jednu recku, a poslje ispadanja iz Lige Evrope može da se usredsredi na Primeru. Na prethodnih pet međusobnih susreta oba tima su odnijela po dvije pobjede, a na posljednjem meču mreže su mirovale.

St.Pauli : Hamburger, 20.30 (Fudbal, Njemačka 2), kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Derbi Hamburga, derbi sjevera Njemačke. Uvijek bude vatreno kada su kapije stadiona otvorene. Draž derbija će biti umanjena, ali će se danas u Hamburgu naelektrisana atmosfera osjećati na svakom koraku. Igra HSV u talasima. Blistava serija, pa trokiranje. Ponovo je zapao u loš niz, dok je Sankt Pauli u naletu. Pirati su trijumfovali na četiri uzastopna meča u Cvajti i oštre sablje za gradskog rivala. HSV je od ispadanja u Cvajtu jednom srušio Sankt Pauli (4:0), i to na gostovanju, dok je ljuti rival dva puta osjetio slast pobjede.

Možda te zanima