back to top

Prevljak na listi želja italijanskog kluba

Drugi upravo čitaju

Napadač Eupena i reprezentacije Bosne i Hercegovine Smail Prevljak na listi želja je čelnika Genoe, pišu italijanski mediji.

Prevljak je demonstrirao sjajnu reprezentativnu formu, gdje je postigao dva gola u Ligi nacija protiv Finske i Rumunije, te zainteresovao Genou za narednu sezonu, prenosi N1.

Đenovljani su minulu sezonu završili na 19. poziciji sa svega 4 pobjede, 16 remija i 18 poraza što im je bilo dovoljno za svega 28 bodova. U narednoj sezoni će igrati u Seriji B i tražiti povratak među elitu italijanskog fudbala.

Genoa je devet puta osvajala šampionat Italije, iako posljednji u sezoni 1923/1924. Pored toga osvojili su i italijanski Kup četiri puta.

Jedan od želja kluba sa sjeverozapada Italije je Smajil Prevljaka, 27-godišnji napadač BiH koji je u dresu KAS Eupena postigao 9 golova i 5 asistencija u 30 nastupa prošle sezone.

Trener Eupena ranije je govorio da će sve učiniti da klub zadrži bh. reprezentativca. Interes za Prevljaka su do sada pokazali Schalke, Union Berlin i Anderlecht.

gol.ba

Možda te zanima