Podrška na putu ka vrhu tabele: Mozzart sponzor RK Iskra Bugojno

Asistencija regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću vjetar u leđa ka tronu Premijer lige BIH

Klub Iskra tradiciju rukometa u Bugojnu gaji već pola vijeka. Za to vrijeme ostvarili su brojne uspjehe, ali su imali i pauzu od 15 godina u Premijer ligi BiH. Protekle tri godine ponovo igraju u tom, najvišem rangu takmičenja, a želja im je da se popnu na sam vrh tabele. Podršku u ispunjenju tog cilja pružila im je kompanija Mozzart kroz sponzorski ugovor.

podrška na putu ka vrhu tabele: mozzart sponzor rk iskra bugojno

„Hvala kompaniji Mozzart, nismo se nadali ovoj podršci, a sva sredstva nam zaista dobro dođu. Zato sa radošću nosimo Mozzart obilježje na svojim dresovima. Reakcije svih članova kluba su odlične, veoma smo zahvalni“, kaže Edin Mašić, zamjenik predsjednik UO RK Iskra Bugojno.

Ova ekipa trenutno je deseta na tabeli, a pobjeda koju su ostvarili tokom proteklog vikenda, veliki im je podstrijek za dalje. Naime, u osmom kolu Premijer lige BIH, rezultatom 30:24, pobijedili su prvaka RK Izviđač. To im je, kažu, dalo dodatni moral jer nije mala stvar pobijediti najbolje.

podrška na putu ka vrhu tabele: mozzart sponzor rk iskra bugojno

Nadaju se da će stopama seniora i njihove mlađe kolege. U ovom klubu imaju četiri omladinske selekcije sa 80 dječaka koji igraju Omladinsku ligu Srednjobosanskog kantona, a očekuju da će i oni vremenom da se pokažu na najvišem državnom nivou takmičenja.

Posljednje dvije godine otežavajuća okolnost im što u dvoranama, zbog epidemije korona virusa, nije bilo publike. To im je uticalo na budžet koji zarade prodajom ulaznica, ali i na atmosferu tokom takmičenja. Najveću podršku dobijaju od opštine Bugojno, a značajna im je pomoć sponzora i donatora kluba. Među njima je od sada i kompanija Mozzart.

Drago nam je što smo uspostavili partnersku saradnju sa ovim perspektivnim klubom. Za svaku pohvalu je što su se vratili u sam vrh bh rukometa. Proteklog vikenda već su opravdali povjerenje koje smo im ukazali, a nadamo se da će, uz našu podršku, osvojiti sam tron Premijer lige BiH“, kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima