Korner kladionicaPodrška kulturi – Mozzart sponzor Teatar festa „Petar Kočić“

Podrška kulturi – Mozzart sponzor Teatar festa „Petar Kočić“

Direktorka Narodnog pozorišta RS, Maja Dodig: Obratili smo se ovoj kompaniji jer intenzivno podržava sve segmente našeg društva, odnosno veoma je posvećena društveno odgovornom radu

Premijerom predstave domaćina “Genetika Glembajevih” sinoć je u Narodnom pozorištu Republike Srpske otvoren XXIII Teatar fest “Petar Kočić”. Nakon godinu dana pauze u održavanju ovog tradicionalnog festivala, zbog epidemije korona virusa, banjalučka publika uželjela se kvalitetnih predstava domaćeg i gostujućih teatara, pa se za ovogodišnji Fest traži karta više. U nacionalnom teatru svjedoče da ovaj događaj nije lako organizovati ni u redovnim uslovima, a posebno tokom epidemije, pa im je svaka pomoć značajna. Podršku im je zato ove godine pružila i kompanija Mozzart.

–Obratili smo se kompaniji Mozzart jer intenzivno podržava sve segmente našeg društva, odnosno veoma je posvećena društveno-odgovornom radu. Zato sam vjerovala da će Narodno pozorište Srpske dobiti podršku ove respektabilne kompanije i veoma smo zahvalni zbog toga. Nadam se da je ovo samo početak naše saradnje – kaže direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske, Maja Dodig.

Zahvaljujući takvoj podršci, u Banjaluku su uspjeli da dovedu kvalitetne glumačke ansamble iz zemlje i regiona. Tako će publika večeras moći da pogleda predstavu “Balkanski špijun” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda. Sutra je na repertoaru “Pukovnik Ptica” Gradskog pozorišta Podgorica, a u srijedu će na scenu Narodno pozoriše Tuzla sa predstavom “Kreketanje”.

podrška kulturi - mozzart sponzor teatar festa „petar kočić“
Podrška kulturi – Mozzart sponzor Teatar festa „Petar Kočić“ 1

Domaćin četvrte festivalske večeri je kompanija Mozzart, a publika će moći da uživa u predstavi “Ko je ubio Dženis Džoplin” Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad.

Posljednje takmičarko veče Teatar festa rezervisano je za predstavu Zvezdara teatra “Osama – kasaba u Njujorku”, dok će festival biti zatvoren 10. jula izvođenjem predstave “Ana Karenjina” Novosadskog pozorišta (Ujvideki szinhaz).

Iz Narodnog pozorišta poručuju da su se, pri selekciji, vodili kriterijumom kvaliteta, a priznaju da publika najviše voli predstave teatara iz Srbije.

Teatar fest su i ove godine podržali Vlada Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, kabinet predsjednice Republike, te Grad Banjaluka. Ipak, u Narodnom pozorištu svjedoče da, zbog visokih troškova, organizacija ne bi bila moguća bez podrške društveno-odgovornih kompanija, kao što je Mozzart.

–Čast nam je što su se u najvećoj ustanovi kulture Republike Srpske odlučili obratiti upravo kompaniji Mozzart, prepoznajući naš društveno-odgovorni rad u zajednici. Zbog toga smo sa zadovoljstvom sponzorisali ovogodišnji Teatar fest “Petar Kočić” uz želju da u predstavama uživa što više građana i da ovaj festival nastavi da traje– kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Ansambl Narodnog pozorišta Srpske već vrijedno priprema nove predstave koje će se na repertoaru naći na jesen u nadi da se epidemiološka situacija neće ponovo pogoršati. Zbog toga pozivaju publiku da uživa u Festu jer su im vrata nacionalnog teatra širom otvorena.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://korner.ba/
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Voli nogomet ali je, zbog previše obaveza, na korner.ba zadužen uglavnom za kladionicu i kladioničarske preporuke.

MOŽDA TE ZANIMA

PRIDUŽI SE ZAJEDNICI

korner viber zajednica
telegram kanal korner
google news korner

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA