Petev se suočio sa velikim problemima: Otpali su Krunić i Gazibegović, čekamo nalaze za Ahmedhodžića

Drugi upravo čitaju

Danas je u Zenici počelo okupljanje reprezentacije BiH, a prisutnim novinarima na konferenciji za medije prvo se obratio Ivaylo Petev.

S obzirom na to da se Krunić neće pojaviti na okupljanju Zmajeva zbog povrede, umjesto njega je Petev u nacionalni tim pozvao Šarića, dok se pozivu bugarskog stručnjaka neće odazvati ni Gazibegović. 

Šarić je tu umjesto Krunića, neka stara povreda u koljenu se pojavila, neće biti na raspolaganju, Gazibegović je imao problem u aduktoru, neće biti sa nama, vidjećemo, svaki trenutak čekamo nalaz Anela Ahmedhodžića, i on je 50/50. Nećemo zvati dodatne igrače, pokušaćemo sa ovom postavom uraditi nešto, rekao je Petev, te dodao:

Pratio sam Šarića, trebao je ranije debitovati, ali evo sada je tu zbog povrede Krunića. Da li će upisati minutažu, ne mogu reći. Ako bude prilike, naravno da će dobiti. Svako je tu da pomogne ekipi

Petev je potom dodao kako je sve u našim rukama i glavama.

Imamo sve u svojim rukama i glavama. Momci su zaslužili da budu prvi u grupi, neće biti lako, ali vjerujem momcima da ćemo odraditi dobar posao i da ćemo produžiti dalje, kazao je Petev, a potom dodao:

Svaka ekipa želi da pobijedi, vidjećemo šta će biti u petak. U svakoj utakmici imamo pritisak, moramo izaći na teren, dati svoj maksimum i probati pobijediti. Za svaku utakmicu je najbitnija psihološka priprema, utakmica neće biti prva u njihovim karijerama, ali mentalna priprema je najbitnija

Na pitanje o utakmici sa Rusijom, Petev je fokus prebacio na mečeve sa Crnom Gorom i Rumunijom.

Ne bih sada odgovarao na pitanje o Rusiji, imamo ispred nas ovo što imamo, moramo se fokusirati na ovo ispred sebe, no nakon ove dvije utakmice ću dati odgovor, kazao je Petev. 

Podsjetimo, Zmajevi će prvo 23. septembra igrati susret protiv Crne Gore u sklopu petog kola grupe 3 B Lige nacija, a tri dana kasnije je na rasporedu duel protiv Rumunije. 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima