back to top

OČEKUJE SE POTVRDA: ŽELJEZNIČAR USPOSTAVLJA SARADNJU SA SAUDIJCIMA?

Drugi upravo čitaju

Prošle sedmice smijenjen je trener Nermin Bašić, a protekle subote, kao prijelazno rješenje, ekipu je vodio Haris Alihodžić, dežurni vatrogasac.

No, Bašićev odlazak nije jedini kada su Plavi u pitanju. Na poluvremenu utakmice protiv Sloge iz svečane loše stadiona Grbavica stigla je informacija da je ostavku podnio Edis Kovačević, predsjednik kluba.

Kasnije je stiglo obrazloženje da se Kovačević povukao zbog privatnih obaveza, iako u kuloarima kruže drugačije informacije. Prva “kaže” da je podnio ostavku zbog činjenica da će Željo moratiti platiti obeštećenje za razlaz sa Nerminom Bašićem, jer navodno bivšem treneru moraju isplatiti devet plaća, a nešto ranije nije prihvaćena Bašićeva ostavka prema kojoj Plavi ne bi imali obaveza prema njemu.

Druga pak govori da se njegova “politika” nije podudarala sa novim vjetrovima koji će po svemu sudeći zapuhati na Grbavici…

Naime, na klupu Želje sjest će Abdulhakeem Al-Tuwaijri, trener iz Saudijske Arabije, što je drugi korak saradnje koje Plavi imaju sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije.

Podsjetimo, prvi korak je uspostavljen ljetos kada je Abdulmalik Al-Jaber potpisao dvogodišnji ugovor sa Plavima. Sada će iz ove zemlje stići i novi trener, zajedno sa stručnim štabom.

Saudijska Arabija će 2034. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu i ljudi koji brinu o tamošnjem fudbalu već su počeli ostvarivati saradnju sa evropskim klubovima, među kojima je i Željo.

Navodno, dolazak igrača i trenera neće biti jedina saradnja dvije strane, nego će se otvoriti prostor i za nove vidove zajedničkog rada, a u planu je još dosta stvari.

Inače, Skupština FK Željezničar bit će održana ovog mjeseca, a kako piše Fakto, na njoj neće biti izmjena Statuta koje se odnose na eventualni ulazak investitora, odnosno strateških partnera. U ovom slučaju konkretno iz Saudijske Arabije. Plavi sa Grbavice ovih dana trebali bi organizovati i vanrednu presicu na kojoj će detaljnije biti pojašnjena saradnju sa Saudijcima.

(Faktor)

The post OČEKUJE SE POTVRDA: ŽELJEZNIČAR USPOSTAVLJA SARADNJU SA SAUDIJCIMA? first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima