back to top

Najčešće greške u sportskom klađenju i kako ih izbjeći?

Drugi upravo čitaju

Sportsko klađenje definitivno pripada grupi najpopularnijih igara na sreću. Jedan od glavnih razloga za to leži u činjenici da sreća u ovom slučaju ima puno manji uticaj na konačan ishod nego kao kod drugih igara. Prije nego što počnete uživati u ponudi određene online kladionice potrebno je da se do u najmanji detalj upoznate s ovom vrstom igre na sreću. Pri tom prvenstveno mislimo na greške, koje se igračima najčešće dešavaju. Ovom temom smo se pozabavili u ostatku teksta!

Igranje u samo jednoj kladionici

Internet je u posljednjih nekoliko godina preplavljen različitim virtualnim kladionicama. Iako se na prvi pogled možda ne čini tako su razlike između pojedinih platformi jako velike. Posebno novi igrači često naprave grešku i igraju samo u jednoj kladionici, te zbog toga propuste mnogo bolje ponude u nekoj od drugih kladionica. Zbog toga je preporučljivo uporediti više stranica i  pritom obratiti pažnju na sljedeće stvari:

  • Broj sportova u ponudi
  • Visina kvota
  • Dostupni bonusi
  • Kvalitet live klađenja
  • Metode za plaćanje

Nerealna očekivanja

Većina ljudi, koji redovno igraju kladionicu ili uživaju u drugim vidovima igara na sreću, maštaju o nekom velikom dobitku, koji će im u potpunosti promijeniti život. Pri tome je bitno ostati realan, jer takvi snovi jako rijetko postaju realnost. Igrači ni u jednom trenutku ne smiju sebi dozvoliti da zaborave da i u sportskom klađenju na kraju krajeva sreća igra odlučujući ulogu. Istovremeno je bitno da se ne pretjeruje u broju opklada. Ukoliko navijate za neki tim iz engleske Premijer Lige ili nekog drugog takmičenja ne smijete napraviti grešku i uvijek slijepo podržavati taj tim. U svakom trenutku je bitno ostati realan i voditi se isključivo objektivnim informacijama, a ne emocijama i srcem. Samo na taj način je moguće spriječiti visoke gubitke prilikom klađenja.

Igranje bez strategije i plana

Svi, koji razmišljaju o dugoročnom klađenju, obavezno moraju razviti određenu strategiju ili plan i u svakom trenutku se toga pridržavati. Na prvom mjestu je bitno definisati određeni budžet (dnevni, sedmični ili mjesečni), kao i visinu minimalne opklade. Nakon određenog vremenskog perioda je potrebno izvršiti detaljnu analizu budžeta i svih odigranih tiketa. Izbor odgovarajuće strategije za klađenje definitivno ne predstavlja lagan zadatak. Ovaj proces obično traje jedan duži vremenski period, tako da je u ovom slučaju potrebno biti jako razuman, strpljiv, ali i uvijek otvoren za nove prijedloge.

Tipovi opklade i prijedlozi za klađenje

Jedan od osnovnih razloga velike popularnosti sistemskih i tzv. akumulator opklada leži u činjenici da je u ovim slučajevima moguće ostvariti velike dobitke sa jako niskim ulozima. Ipak ovo ne predstavlja najbolju opciju za dugoročno klađenje. Najveće šanse za dobitak igrači imaju ukoliko stalno variraju između ovih i singl opklada. Također nije preporučljivo slijepo slušati neke prijedloge za klađenje. Ovakve članke treba prije svega koristiti kao izvor informacija, dok je konačnu odluku ipak potrebno donijeti sam.

Ne korištenje bonusa i dodatnih opcija za klađenje

Bonusi predstavljaju odličnu mogućnost za povećavanje šansi za dobitak. Prilikom korištenja bonusa je potrebno biti jako pažljiv i obratiti pažnju na sve njegove osobine. Osim toga je preporučljivo koristiti dodatne opcije za klađenje (npr. CashOut), jer se na taj način lako povećava broj dobitnih tiketa.

Možda te zanima