Mozzart podržao treću uličnu trku u Modriči

„Ovaj događaj je bio najbolja promocija grada i atletike kao sporta “, rekao je Danilo Vasiljević, prvi čovjek ARK Modriča

Više od 400 trkača okupilo se u Modriči i laganim korakom prešlo 10km! Svi oni su pokazali mnogo volje i izdržljivosti! Sponzor treće po redu ulične trke u Modriči bila je kompanija Mozzart. Odličja sa ovog takmičenje otišla su u ruke Biljane Cvijanović i Milana Mitrovića iz Beograda.

mozzart podržao treću uličnu trku u modriči
Mozzart podržao treću uličnu trku u Modriči

U konkurenciji seniora trčalo je 110 takmičara iz Rusije, Bjelorusije, Srbije, Hrvatske i BiH.  Trku su istrčale i 52 seniorke.

mozzart podržao treću uličnu trku u modriči

-Zadovoljan sam u potpunosti. Prve godine bilo je deset Modričana, druge 30, a sada je 60 uzelo učešće. Dakle, sve što radimo imalo je smisla. Kompanija Mozzart učinila je dobar potez i pomogla nam, nadam se da je to tek početak naše saradnje”, rekao je Danilo Vasiljević, organizator trke i prvi čovjek Atletsko- rekreativnog kluba Modriča.

mozzart podržao treću uličnu trku u modriči

Veliku pažnju gledalaca izazvale su trke najmlađih starosti do 11 godina. Njih oko 200 je trčalo u šest uzrasnih kategorija.

mozzart podržao treću uličnu trku u modriči

Ovaj događaj je bio najbolja promocija grada i atletike kao sporta, zaključuju organizatori.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima