Korner kladionicaMozzart podržao sportiste sa invaliditetom iz Sarajeva

Mozzart podržao sportiste sa invaliditetom iz Sarajeva

()

Oko 300 članova Udruženja bavi se  streljaštvom, pikadom, stonim tenisom, šahom, fudbalom, sjedećom odbojkom i kuglanjem

Da ljubav prema sportu ne poznaje granice, svakodnevno dokazuju članovi Udruženja za sport i rekreaciju invalida Opštine Novi Grad Sarajevo. Za njih invaliditet ne predstavlja prepreku da se bave onim što najviše vole. Oko 300 članova ovog Udruženja trenira  streljaštvo, pikado, stoni tenis, šah, fudbal, sjedeću odbojku i kuglanje. Njihov entuzijam i ljubav premu sportu prepoznala je kompanija Mozzart koja im je donirala opremu kao podsticaj za dalji rad.

– Sve sekcije koje su u našem sastavu, posebno najaktivniji članovi, dobili su novu sportsku opremu i zaista se zahvaljujemo Mozzartu. Ne samo da su pomogli nama, već smo u medijima čitali da pomažu sportu, kulturi, udruženjima i zaista ih treba staviti na prvo mjesto društveno odgovornih kompanija– kaže Zijad Kamarić, predsjednik Udruženja za sport i rekreaciju invalida Opštine Novi Grad Sarajevo.

mozzart podržao sportiste sa invaliditetom iz sarajeva

Ovo Udruženje okuplja sportiste i rekreativce sa invaliditetom od 78. godine. Njihovu ljubav prema sportu prepoznali su i ljubitelji sporta bez invaliditeta, pa im se često pridružuju na treninzima. Većina članova su muškarci, a najpopularniji sportovi u Udruženju su fudbal i sjedeća odbojka. Sve posjećenija je i njihova Škola kuglanja u kojoj akcenat stavljanju na rad sa mlađim članovima.

Svoje aktivnosti finansiraju apliciranjem na projekte, a simboličnu novčanu pomoć im pruža Opština Novi Grad Sarajevo koja im je omogućila i besplatne termine u sportskim dvoranama. Ipak, kažu, poseban podsticaj za nastavak bavljenja sportom im daje donator koji prepoznao njihov rad.

Drago nam je što smo Udruženju za sport i rekreaciju invalida Opštine Novi Grad Sarajevo ovom donacijom dali dodatni motiv za nastavak treniranja. Za svaku pohvalu je činjenica da, bez obzira na invaliditet, ne odustaju od sporta i time daju sjajan primjer drugima koji će tek da naprave svoje prve sportske korake– kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

- Advertisement -

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

pročitaj i ovo

Najnovije

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Pošalji vijest i zaradi

spot_img