back to top

NAJAVA DANA/ Real i Bilbao za finale Superkupa, londonski derbi na stadionu Arsenala

Drugi upravo čitaju

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas…

Arsenal : Crystal Pal., 21.00, (Fudbal, Engleska 1), kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Tobdžije konačno ne ispaljuju ćorke, dobili su mečeve posljednja tri kola, pa će Areta željeti da proknjiži i četvrti vezani trijumf. Moguće je to protiv poprilično šarenog Kristal Palasa s kojim je Arsenal u posljednja dva navrata odlazio u X. Inače na ovaj par šest puta uzastopno dolazila je GG igra, dok se u pet navrata na već pomenutu igru nakalemio i 4+ tip.

Sassuolo : Spal, 17.30, (Fudbal, Kup Italije), kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Sasuolo u meč ulazi nakon iscrpljujućeg meča s Juventusom koji ih je razumije se dobio sa 3:1. Klub bilježi šarene rezultate, ali je bitno da redovno donosi ovjerene GG3+ igre. Ni SPAL ne blista, trenutno je popustio, ali se ipak nalazi na petom mjestu Serije A. Sasuolo je na sedmom mjestu, neće se lako predati, a uzda se i u status domaćina gdje ga SPAL do sada nikada nije natjerao na kapitulaciju.

Atalanta : Cagliari, 21.15, (Fudbal, Kup Italije), kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Meč sa potencijalno mnogo golova u najavi. Bilo je tako i u oktobru kada je Atalanta slavila s konačnih 5:2. Čini se da je Kaljariju odbrojano, budući da je upravo ovaj tim uzastopno izgubio četiri utakmice. Očekuje se da u Bergamu Atalanta od prvog minuta preuzme konce meča, odnosno terensku inicijativu na sebe.

Real Madrid : Ath.Bilbao, 21.00, (Fudbal, Superkup Španije, polufinale), kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Real i Bilbao su se ove sezone već sastali u Primeri. Bilo je to sredinom decembra u 19. rundi kada je Karim Benzema sa dva gola u finišu savladao baskijski tim, potvdrivši treću uzastopnu pobjedu Madriđana u prvenstvu. Nakon toga, Kraljevići su upisali još tri trijumfa i dva remija, te su trenutno u seriji od osam mečeva bez poraza u Primeri. Bilbao je s druge strane nakon neuspjeha u Madridu nastavio sa promjenljivim igrama. Tradicija kaže da će Marselino na premijerni trijumf na klupi Bilbaa morati da pričeka još malo, jer njegovi Baskijci skoro punih šest godina, odnosno na posljednjih 11 međusobnih duela nisu slavili.

Možda te zanima