Manijaci najavili spektakl povodom 101. rođendana Željezničara

Drugi upravo čitaju

Najvatreniji navijači Željezničara, popularni Manijaci su objavili status povodom sljedeće utakmice FK Željezničar protiv FK Sloga. 

Manijaci će tom prilikom obilježiti 101. rođendan svog kluba, a najavljen je novi spektakl i sjajna koreografija sa šalovima.

Objavu prenosimo u cijelosti.

Željin rođendan izašao je iz lokalnih okvira. Nije to više događaj koji se tiče i obilježava samo u Sarajevu, na Grbavici, na stadionu… To je događaj koji se tiče i treba da ostavlja traga u cijeloj državi, a dokaz toga je i proslava stote godišnjice kluba koja je obilježena i u drugim gradovima naše zemlje.

Klub renomea kakav je Željo zaslužuje da ima proslavu dostojnu njegove veličine i zaslužuje pun stadion taj dan, pa čak i da stvari ne idu kako treba. Ipak, na ovaj rođendan se poklopilo da stvari na terenu idu uzlaznom putanjom, Željo je u vrhu tabele i naša je dužnost da punim stadionom pomognemo da u vrhu tebele i ostane, što je pored rođendana motiv više da u nedjelju ne ostavimo praznu stolicu!

Na dan utakmice je samo bitno doći do naselja Grbavica, tu se već stvari mijenjaju, adrenalin polahko radi svoje i polahko počinje da te hvata nervoza i iščekivanje početka utakmice kao da igramo za titulu.

Zato, Manijaci i Željovci iz svih krajeva glavnog grada, svih krajeva Bosne i Hercegovine, Evrope, svijeta, svi na Grbavicu sa šalovima da proslavimo Željin 101. rođendan!

Za ovu utakmicu, kao što je navedeno u ranijim najavama, dio koreografije će biti i šalovi. Jako je bitno, pa čak i krucijalno da svaki čovjek na stadionu ima šal! Ukoliko ne posjedujete šal, možete ih kupiti u The Maniacs Shopu koji u ponudi ima bogat asortiman šalova, ali i drugih obilježja.

U nedjelju je najavljen lijep i sunčan dan, tako da izgovora nema!

SVI NA GRBAVICU, SVI SA ŠALOVIMA, SVI NA JUG!

Na južnu tribinu ući sat vremena prije početka utakmice!”, stoji u objavi Manijaka.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima