back to top

Ljiljan je bosanski simbol i uvijek dobrodošao na našim utakmicama

Drugi upravo čitaju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra utakmicu kvalifikacija za EURO protiv Portugala.

Tehnički direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović, komentarisao je na društvenim mrežama aktuelnu temu o zastavi Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima.

“Ljiljan je bosanski simbol i uvijek dobrodošao na našim utakmicama”, napisao je Misimović.

Ranije je najvatrenija navijačka grupa BH fanaticos uputila je poruku svim navijačima koji dolaze na utakmicu Bosna i Hercegovina – Portugal.

“Sve one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu pozivamo da u ponedjeljak, na utakmicu protiv ekipe Portugala, ponesu što više zastava s ljiljanima. Povod je performans koji nastojimo održati sa svima poznatom pjesmom koja dugo nije bila na tribini. Početak je u 20. minuti. Vidimo se!” napisali su u pozivu navijačima BH Fanaticosi.

Iz N/FS BiH su ranije napomenuli kako nije dozvoljeno unošenje obilježja osim onih Bosne i Hercegovine i Portugala, što se može odnositi i na zastavu Republike Bosne i Hercegovine.

“Dozvoljeno je unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima Bosne i Hercegovine i Portugala”, stoji u saopštenju krovne kuće bh. fudbala i dodali:

“Kapije stadiona se otvaraju 2 sata prije početka utakmice. Djeci mlađoj od 7 godina nije dozvoljen ulaz na stadion. Molimo posjetioce da ne dovode djecu na stadion jer zbog činjenice da je stadion rasprodat i mogućih gužvi na ulazu, ugrožavate njihovu sigurnost. Djeca starija od 7 godina moraju posjedovati ulaznicu”, zaključili su iz N/FS BiH.

Utakmica BiH – Portugal na rasporedu je od 20:45 u Zenici.

n1info.ba

Možda te zanima