Iz Mozzarta za stare asove: Nova oprema veteranima RK Sloboda Tuzla

Drugi upravo čitaju

Kraj profesionalne igračke karijere nije spriječio iskusne rukometaše iz Tuzle da nastave da se bavim ovim sportom. Ljubav prema rukometu ih je spojila, a tokom druženja i rekreacije 2016. godine izrodila se ideja da osnuju ekipu Veterani RK Sloboda Tuzla. Od tada ređaju uspjehe na turnirima, a posljednjih nekoliko pobjeda zabilježili su u novim dresovima koje im je, u znak podrške, poslala kompanija Mozzart.

Mi smo primjetili da Mozzart zaista svakodnevno podržava sve vrste sportova u našoj zemlji. Informacija da će i nama poslati opremu, momke je pozitivno iznenadila jer im nisam govorio o tome dok nismo dobili lijepe vijesti. Novi  dresovi su veoma kvalitetni, hvala od srca, prezadovoljni smo-kaže Bakir Buljugija, član Upravnog odbora Veterani RK Sloboda Tuzla.

iz mozzarta za stare asove: nova oprema veteranima rk sloboda tuzla

Ovu iskusnu ekipu čini oko 40 bivših igrača i sportskih radnika RK Sloboda. Među njima oni koji su i danas u Tuzli, ali i bivše kolege koje ih podržavaju iz inostranstva i pridruže im se na nekim turnirima… U ekipi su i dobro poznata imena, kao što su bivši reprezentativci BiHMile Mijačinović, Amir Muratbegović, Damir Cipurković, Emir Ferhatbegović, Jasmin Gojačić, Jasmin Jahić, Davor Kadić, Haris Begić i Bakir Buljugija, te selektor Senad Fetahagići reprezentativac bivše Jugoslavije Anđelko Milošević.

  Vlatko Glavaš, legendarni kapiten Zmajeva: Katar će učiniti sve da imamo dobro Svjetsko prvenstvo (VIDEO)

Za svoj tim kažu da je velika porodica koja okuplja strastvene rukometaše i ljubitelje ovog sporta.  Do sada su nastupili na mnogobrojnim međunarodnim turnirima za veterane. Ove godine su igrali odlične utakmice na Vlašiću, u Makedoniji, te u Suboticigdje su, u jakoj konkurenciji, osvojili treće mjesto i  to u novim Mozzart dresovima koji su im donijeli sreću.

iz mozzarta za stare asove: nova oprema veteranima rk sloboda tuzla
iz mozzarta za stare asove: nova oprema veteranima rk sloboda tuzla

Već pet godina na domaćem terenu organizuju Međunarodni turnir gdje dolaze rukometni veterani iz zemalja bivše Jugoslavije, te Bajern iz Minhena, kao i ekipe iz Češke, Slovačke, Rumunije. Počelo je sa dva-tri sastava, a sada u Tuzliigra čak 30 muških i ženskih timova rukometnih znalaca. 

Rad kluba, iskusni rukometaši finansiraju ponajviše samostalno kroz članarine.Grad Tuzla im pruža podršku, kao i turističke zajedniceGrada i Tuzlanskog kantona, te prijatelji kluba među kojima je od sada i Mozzart.

Zato se, kažu, nadaju da ćeopravdati ukazano povjerenje. To planiraju da postignu još brojnim pobjedama u novim dresovima, a iduću priliku imaće već početkom decembra kada planiraju da nastupe u Osijeku i to u novim Mozzart dresovima.

  Pique u posljednjem meču u karijeri dobio crveni karton iako nije ni ušao u igru

iz mozzarta za stare asove: nova oprema veteranima rk sloboda tuzla
iz mozzarta za stare asove: nova oprema veteranima rk sloboda tuzla

Supported by TNT Grupacija

Možda te zanima