back to top

Iz Mozzarta za OK 7-Lukavac: Stigli novi dresovi

Drugi upravo čitaju

Jedan od najstarijih odbojkaških klubova u BiH bilježi dobre rezultate…

Na prostorima Lukavca odbojka se aktivno igra od davne 1935.godine, kada je formiran prvi odbojkaški klub. Od tadado danas ovaj klub je mijenjao više naziva i takmičio se u različitim ligama. Od 1998. zvanično nosi naziv OK „7-Lukavac“ i to u znak sjećanja na Elmira Salihovića, jednog od najboljih igrača kluba koji je na dresu nosio broj 7 i u čiju se čast svake godine održava memorijalni turnir. Prvotimci ovog kluba trenutno se takmiče u Superligi Federacije, a želja im je da uđu u Premijer ligu BiH. Podršku na tom putu pružila im je kompanija Mozzart donacijom dresova.

iz mozzarta za ok 7-lukavac: stigli novi dresovi
Iz Mozzarta za OK 7-Lukavac: Stigli novi dresovi

-Momci su prezadovoljni, oduševljeni su kvalitetom i dizajnom opreme. Hvala na podršci kompaniji Mozzart u ime cijele naše ekipe – kaže Fahrudin Mehić, predsjednik Upravnog odbora OK 7-Lukavac.

Klub broji 35 članova, od kojih je 20 seniora, juniora i kadeta u prvom timu, te 15 pionira. Dok se prvotimci bore za bodove na najvišem federalnom nivou, omladinci vrijedno treniraju i igraju prijateljske utakmice širom BiH.

iz mozzarta za ok 7-lukavac: stigli novi dresovi
Iz Mozzarta za OK 7-Lukavac: Stigli novi dresovi

Prošlu sezonu ekipa OK 7-Lukavac završila je pri vrhu tabele Superlige Federacije, a u tekućoj sezoni žele da osvoje sam vrh ove i plasiraju se u Premijer ligu BiH. Iako im ambicija ne manjka, problem im stvara nedostatak finansija.

Glavni finansijer kluba je Grad Lukavac, a ponekad apliciraju na projekte na nivou Tuzlanskog kantona, ali sve to nije dovoljno za takmičenje u visokom rangu. Zato ih svaka donacija, poput ove iz Mozzarta u akciji „Novi dresovi za nove šampione“, veoma obraduje.

Inače, 7-Lukavac je, u bogatoj istoriji kluba, ostvario brojne uspjehe. Osvojili su 2 .mjesto na prvoj Olimpijadi u Tuzli 1993.godine, bili su učesnici finala Kupa i prvenstva BiH za seniore 1994. i 1995.godine, kao i finalnog turnira Kupa BiH 2008/09. godine. U sezoni 2009/10. i 2010/11. igrali su Play-off prvenstva BiH, a bili su državni prvaci sa kadetskom selekcijom tri godine zaredom.

iz mozzarta za ok 7-lukavac: stigli novi dresovi
Iz Mozzarta za OK 7-Lukavac: Stigli novi dresovi

Tokom 2014/15. godine igrali su finale turnira za kadete, a na Državnom prvenstvu za juniore 1996. godine osvojili su 2. mjesto. Njihovi juniori su tokom 2013/14. igrali finalni turnir, dok su 1997. i 2000. godine zaigrali finale Kupa BiH.

Nadaju se da će se, uz sistemsku podršku nadležnih, vratili na staze stare slave.

Možda te zanima