Humanost nas spaja: Mozzart podržao mlade iz Kozarske Dubice

Drugi upravo čitaju

Stigla donacija Udruženju „Fokus“. Ova organizacija samo za Bajram djeci je poklonila 300 paketića, a u centru grada sugrađanima 3.000 baklava…

Udruženje mladih „Fokus“ u Kozarskoj Dubici se već pet godina bavi humanitarnim radom. Omladinci svoje slobodno vrijeme koriste pomažući socijalno ugroženim sugrađanima kroz brojne akcije. Njihovu plemenitu misijuprepoznala je kompanija Mozzart i  podržala ih kroz akciju„Humanitarni tiket u podne“. Košarkašica Ivana Katanić je tipovala, a osvojeni iznos je usmjerila ovim mladim humanitarcima.

Svaka donacija nam mnogo znači jer se svakodnevno susrećemo sa ljudima koji nas pitaju za neku vrstu pomoći. Zato se zahvaljujemo Mozzartu i nadamo saradnji i ubuduće– kaže Nedim Krivdić, predsjednik Udruženja mladih “Fokus” Kozarska Dubica.

Članovi „Fokusa“ svakodnevno dijele tople obroke na kućnoj adresi 40 sugrađana, a godišnje podijeleoko 16.000 obroka. Građanima Kozarske Dubice su omogućili da višakodjeće,posredstvom ovog Udruženja, doniraju onima kojima je potrebna, pagodišnje podijele oko osam tona garderobe. Tokom školske godine za 92 đaka obezbjeđuju školske užine, a na pri polasku u školu prvačićima u Kozarskoj Dubici doniraju školske torbe i pribor.

Sugrađanimadoniraju i prehrambeno-higijenske pakete, ogrijev, a godišnje renoviraju i po dva stambena objekta. Dubičke mališane svake godine obraduju i novogodišnjim paketićima, a prije nekoliko dana, povodom Bajrama, djeci su poklonili 300 paketića, a u centru grada sugrađanima su podijelili 3.000 baklava.

Svojim akcijama, kažu, promovišu suživot, mir i međusobno razumijevanje jer pomažu svima kojima je pomoć potrebna bez obzira na vjeru i naciju.

Imaju dobru saradnju sa dubičkim Centrom za socijalni rad koji im dostavlja spisak ljudi u potrebi, a sredstva za rad prikupljaju kroz donacije. Zato im je neočekivana donacija iz kompanije Mozzart, u kojoj su takođe posvećeni humanitarnom radu, posebno draga.

Možda te zanima