back to top

HADŽIBEGIĆ O SPISKU IGRAČA: MISLIO SAM DA JE HUSEINBAŠIĆ VEĆ NAŠ!

Drugi upravo čitaju

Hadžibegić je isprva planirao pozvati 23 igrača, ali nakon konsultacija sa stručnim štabom odlučio se za 25, zbog mogućnosti da se neki igrači povrede u narednim utakmicama u svojim klubovima.

Kako je kazao na današnjoj konferenciji za medije, iz domaćeg prvenstva pozvao je Nemanju Bilbiju, a razmatrao je o pozivima za još dva igrača.

  • Bilbija je svojim igrača zaslužio poziv u svakoj soluciji. Razmatrali smo da pozive uputimo još dvojici iz Premijer lige BiH, ali to bi u ovom trenutku bilo previše. Nisam želio pokvariti dinamiku koju je imao prošli selektor – naveo je Hadžibegić.

Kada su u pitanju novi mladi igrači, Hadžibegić ističe da Denis Huseinbašić još uvijek razmišlja šta je najbolje za njega, Said Hamulić i Petar Zovko nisu dobili pozive za ovo okupljanje, dok se na spisku našao samo Benjamin Tahirović.

  • Mi se ne možemo odricati mladih igrača, a ja sam mislio da je Huseinbašić već naš. Pokazao je kvalitet i skrenuo pažnju na sebe, ali još se nije odlučio jer navodno ima ponudu Njemačke – objasnio je selektor.

OBJAVLJEN SPISAK: OVO SU IGRAČI KOJE JE FARUK HADŽIBEGIĆ POZVAO ZA MEČEVE PROTIV ISLANDA I SLOVAČKE

Na pitanje zašto je pozvao nogometaša mađarske Kisvarde Jasmina Mešanovića, Hadžibegić ističe da mu on trebao kao bočni igrač.

Navodi da želi pobjede u prve dvije kvalifikacione utakmice, te da se neće predavati dok i matematički ne ostvari plasman na Euro ili ne uspije u tome.

  • Iskusan sam i znam da matematika govori da te deset pobjeda vodi na Evropsko prvenstvo. Želimo dobiti prve dvije utakmice, ali neću reći da smo se kvalifikovali sve dok i matematički to ne bude sigurno – zaključio je selektor BiH.

Spisak selektora Hadžibegića:

– golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić,

– odbrana: Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Siniša Saničanin, Hrvoje Miličević, Sead Kolašinac, Amar Dedić i Jusuf Gazibegović,

– vezni red: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Haris Duljević i Miroslav Stevanović,

– napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija i Jasmin Mešanović.

Susret sa Islandom bit će odigran 23. marta u Zenici, a sa Slovačkom tri dana poslije u Bratislavi.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima