back to top

Edis Mulalić: Da mi je neko rekao da ćemo imati nakon prve faze prvenstva 19 bodova, rekao bih mu da je pijan

Drugi upravo čitaju

Nakon pobjede Željezničara protiv Sloge, održana je pres konferencija kojoj je prisustvovao samo trener domaćeg tima, Edis Mulalić.

Mulalić je bio zadovoljan trijumfom svog tima.

– Teška utakmica, znali smo da će biti jedna prava radnička utakmica, mora i to nekada biti. Spremali smo se cijele sedmice da protok bude brži, da dođu okomite lopte, malo je sporo to išlo, da je brže lopta išla, bilo bi to bolje. Drugo poluvrijeme, tipična radnička utakmica, možemo biti zadovoljni, pobijedili smo, imamo 19 bodova, nije loše za prvi krug, rekao je Mulalić nakon utakmice i dodao:

– Lijep je osjećaj pobijediti zbog navijača, naši navijači su nam jučer dolazili da nam pruže podršku. Znaju da cijene i poštuju ovo što smo uradili u teškim ili poluteškim uslovima. Dobija na vrijednosti ovo što radimo. Igrači su nadošli, pokušavamo da oscilacije svedemo na minimum, dva igrača koja su nas pojačali su djeca, Santos i Amoah. Treba još stvari da se posloži, momci rade, nagradi nas rezultat, ali ne treba na ovom stati. Igramo za veliki klub, svaka sljedeća utakmica je novo dokazivanje, nije floskula, ali mislim da su pojedinci tek sada shvatili za koga igraju, neki od njih prvi put proživljavaju neke stvari. Mlada je ovo ekipa osim Štilića i Kosorića, što je dobro i plus za klub. Da je meni to neko rekao da ćemo imati 19 bodova, rekao bih mu da je pijan, ali fino je osvojiti bodove.

Trener Željezničara smatra da je pauza za njegov tim došla u pravom momentu.

– Fudbal je takav da uvijek imaš materijala za trening. Negativne stvari pokušavam da svalim na sebe samo da bi oni bili skoncentrisani kako taktički, tako fizički. Ključ je u hemiji unutar ekipe gdje momci vjeruju sebi, pa onda meni. Kad postigneš da ti oni vjeruju onda je meni lakše raditi, to je kompliment moj njima, izvukli su to kada je klub bio na niskim granama, pokazali su da su ostali i onda je to došlo na svoje. Liga je izjednačena, ne bih ja ovo dizao u nebesa, tek je 11 kola prošlo, ima još 22, mi ćemo ostati na zemlji, dva-tri dana ćemo se oporaviti i probati dignuti za sljedeće utakmice. Došla je pauza u pravi momenat, moraš dovesti ekipu u top stanje do Leotara, ne možemo birati kada je pauza, tako je kako je, kazao je Mulalić na kraju.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima