back to top

(FOTO) Francuzi se revanširali reprezentaciji BiH za jučerašnji poraz, dobra proba za izabranike Ive Kreze

Drugi upravo čitaju

Nakon jučerašnje pobjede futsal reprezentacije BiH nad Francuskom rezultatom 5:2, danas je odigran i drugi prijateljski meč između dva nacionalna tima, koji je okončan trijumfom Francuske rezultatom 3:2.

Nastavio je naš selektor Ivo Krezo tamo gdje je stao jučer sa rotiranjem četvorki, a jedina razlika je bio Vedad Jašarević na golu i Amir Baručija u startnoj postavi na pivotu.

Upravo je u trećoj minuti Baručija pogodio za vodstvo naše reprezentacije rezultatom 1:0. Nakon toga smo dosta sigurno igrali i nismo dozvoljavali Francuskoj previše šuteva. Imali su jednu šansu, ali je Jašarević odlično reagovao u situaciji 1 na 1. Mi prijetimo preko Baručije koji se ne snalazi najbolje pred goom i Todorića koji je sve uradio sjajno, ali nije pogodio.

Pad koncentracije u 20. minuti nas je koštao dva pogotka i zaostatka na poluvremenu. Prvo je Mohamed Dioaune kaznio grešku i zakucao loptu u gol, a onda samo što smo krenuli sa centra Bilel Laroume slabo šalje loptu u sredinu, ali ona ispada Jašareviću i završava u golu.

Mogli smo na deset sekundi do kraja poluvremena da stignemo do izjednačenja, no nakon dodavanja Duvnjaka Grbešić ne šutira najbolje i lopta ide pored gola.

Susret u nastavku niije bio ni blizu sadržajan kao jučer. Francuzi u 24. minuti kažnjavaju još jednu našu grešku i golom Mathisa Gazengela dolaze do 3:1.

Na pet minuta do kraja naša reprezentacija kreće sa Muanisom Duvnjakom kao viškom, što poslije dvije odlične neiskorištene prilike Duvnjaka i Arnautovića daje rezultat upravo preko Duvnjaka u 38. minutu utakmice kada smanjujemo na 3:2.

U posljednje dvije minute potpuna opsada gola Francuske. Tri sjajna šuta Ivankovića i jedan Sesara brani golman Amiard, a šut Arnautovića ostaje na stativi, pa Francuska večeras slavi pobjedu 3:2

Naš tim je večeras igrao u sastavu: Jašarević, Delić, Arnautović, Džindić, Ivanković, Ćatić, Grbešić, Radujković, Duvnjak, Sesar, Todorić, Smajić, Brkanić, Baručija.

Za Francuze su nastupili: Dogan, Amiard, Pauillac, Faytre, Alla, Meziani, Aberkan, Abdou, Diaoune, Diabira, Niakate, Laroume, Gazengel, Dembele, Morice

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima