back to top

Holanđani na Austriju, Danci na Belgijance

Drugi upravo čitaju

Holanđani na Austriju, Danci na Belgijance

UKRAJINA – MAKEDONIJA, 15.00 (Fudbal, Evropsko prvenstvo) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

holanđani na austriju, danci na belgijance

Odličan utisak u mečevima prvog kola ostavili su i Makedonci i Ukrajinci. Istina nisu uspjeli da iznenade, ali se nisu ni sramotili. Iako su bili blizu remija, poraženi su. Makedonija od Austrije 1:3, a Ukrajina od Holandije 2:3. U međusobnom dijelu, prvom još od 2015. godine, pobjednik će se ozbiljno uključiti u borbu za osminu finala, poraženi ostati bez šansi, dok remi neće mnogo značiti u takmičarskom smislu. Ipak, ako izuzmemo navijačke strasti, Ukrajinci bi trebalo da su tek nešto sposobniji rival.

DANSKA – BELGIJA, 18.00 (Fudbal, Evropsko prvenstvo) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

holanđani na austriju, danci na belgijance

Belgijanci su u prvom kolu dobili Ruse sa 3:0, dok Danci na svom kontu imaju minimalan poraz od Finaca. Danci bukvalno treba da strahuju od Lukakua koji je već dva puta tresao mrežu, pa će presing na njega u ovom slučaju biti glavna opsesija Danaca. Inače, ove dvije selekcije su se posljednji put suočile 2020. godine u Ligi nacija, kada su Belgijanci slavili na oba meča. Drugi je donio jakih 4:2, što znači da će i sada u fokusu biti razmišljanje o potencijalno najisplativijem tipu na golove.

HOLANDIJA – AUSTRIJA, 21.00 (Fudbal, Evropsko prvenstvo) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Austrija je na premijeri savladala debitanta na Evropskim prvenstvima Makedoniju, dok su Holanđani bili bolji od Ukrajine. Iako je Frank De Bur izveo formaciju s tri štopera, njegovi izabranici su igrali prilično ofanzivno. Slavili su Holanđani sa 3:2, a fudbalski djeluju svakako sposobnije od Austrijanaca. Takva im je i međusobna historija u kojoj se selekcija Austrije vodi kao gubitnik.

KOLUMBIJA – VENECUELA, 23.00 (Fudbal, Kopa Amerika) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Kolumbija je u prvom kolu savladala Ekvador sa 1:0, dok Venecuela ima logičan poraz od Brazila koji je došao do konačnih 3:0. Inače, Kolumbija je prošle godine u kvalifikacijama za Mundijal dobila Venecuelu sa 3:0. Ova selekcija vjeruje da i sada može da bude bolja, što se opravdava sastavom tima i konkretnijim pristupom igri.

BRAZIL – PERU, 02.00 (Fudbal, Kopa Amerika) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Gabrijel Žezus, Nejmar, Kazemiro i društvo lako su u prvom kolu savladali Venecuelu sa 3:0. Peru sigurno ne gaji naročite šanse, a jedino mu ostaje nada da će se odbraniti, odnosno izbjeći visok poraz. Posljednji put sa Brazilom su igrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prošle godine, a rezultat je bio 2:4. Tada je došao prelaz 1-2, a Brazil je stigao, pa prestigao rivala koji je u 59. minutu imao 2:0 u džepu.

Možda te zanima