back to top

NK Krivaja Zavidovići upisala novi trijumf rezultatom 2:0

Drugi upravo čitaju

NK Krivaja Zavidovići upisala novi trijumf – U okviru 11. kola Druge lige FBiH u Zavidovićima je domaća Krivaja ugostila ekipu  FK Mošćanica iz Sarajeva ostvarivši novu domaću pobjedu.

Domaći igrači jedva su čekali ovaj susret da pokažu da je poraz u prošlom kolu od ekipe Koline (0:3,op.a.)   bio samo loš dan, dok su gosti željeli prekinuti niz od dva uzastopna poraza.

Cijelu sedmicu šef struke Krivaje Damir Sirovica radio je na pripremi ekipe. Kako po pitanju igre, tako i na vraćanju samopouzdanja kod igrača. Susret je počeo očekivano sa terenskom dominacijom domaćih.

U prvih 45 minuta nije bilo pogodaka. Iako su domaćini  zaprijetili  dva, tri puta ali nije bilo završnog udarca. Drugi dio domaćin je krenuo mnogo bolje, agresivnije i produkt takve igre su dva zgoditka.

NK Krivaja Zavidovići zabila golove u drugom poluvremenu

U 67. minuti bilo je 1:0, a  strijelac je bio rasni strijelac Mirsad Šijerkić. Konačnih 2:0 bilo je u 86. minuti kada je ponovo realizator bio Šijerkić.

Sa nova tri boda Krivaja je trenutno na drugoj poziciji sa 25 osvojenih bodova. Dok je Mošćanica nakon trećeg uzastopnog poraza u zoni ispadanja, na trinaestom mjestu sa samo deset osvojenih bodova do sada.

Svoj komentar ovog meča rekao nam je šef stručnog štaba ekipa NK Krivaja Zavidovići, Damir Sirovica:

”Ovo nam je bio vrlo važan meč da se vratimo na pobjednički kolosjek nakon poraza u prošlom kolu. Prvi dio meča nismo odigrali na najvišem nivou. Igrači su bili u grču. U drugom poluvremenu pokazali smo svoje pravo lice. Osim dva postignuta zgoditka stvorili smo još tri, četiri kolosalne prilike koje nisu realizovane. Što nam se nesmije dešavati u narednim utakmicama”, kazao je te nastavio:

” Bili smo bolji u svim segmentima igre i naša pobjeda je zaslužena i čista kao suza. U sljedećem kolu idemo u Visoko, gdje igramo protiv Bosne koja ima dobar tim i sigurno će ovo  biti pravi derbi. Mi nismo opterečeni rezultatom ni plasmanom na tablici. Idemo se nadigravati, pokazati još jednom svoj kvalitet i znanje, a neka pobijedi bolji u fer i sportskoj igri.”

BH Fudbal pratite na fudbalskom portalu korner.ba

Piše: Rešad MAMELA

Možda te zanima