Zamjena igrača u fudbalu

0
Zamjena igrača u fudbalu
zamjena igrača

Zamjena igrača u fudbalu, koliko je dopuštena razmjena igrača u toku jedne utakmice

Fudbalska pravila igre i propozicijama natjecanja dopuštena izmjena igrača u polju ili vratara zamjenskim igračem.

zamjena igrača u fudbalu
Trenutno je na snazi zamjena pet igrača

Kod zamjene igrača treba se pridržavati sljedećeg: sudac mora unaprijed biti izviješten o predloženoj zamjeni; zamjenski igrač ne može ući na igralište prije nego što ga napusti igrač kojega zamjenjuje i to tek nakon što mu sudac dade znak; zamjenski igrač može ući na igralište samo kod središnje crte i to u prekidu igre; izmjena je obavljena kada zamjenski igrač uđe na igralište, od tog trenutka on postaje igrač, a zamijenjeni prestaje biti igračem i ne može više sudjelovati u utakmici.

Od 1994. i Svjetskog prvenstva u Americi tijekom igre može se zamijeniti vratara i dva igrača, a od 1995. svaka momčad može za trajanja utakmice izvršiti tri zamjene igrača (propozicijama natjecanja može se predvidjeti u nižim stupnjevima natjecanja i u mlađim dobnim kategorijama više zamjena igrača). Od 2021. godine može se zamijeniti pet igrača u toku igre.

Previous article Velimir Zajec
Next article Udarac glavom
avatar of alem
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Voli nogomet ali je, zbog previše obaveza, na korner.ba zadužen uglavnom za kladionicu i kladioničarske preporuke.