back to top

Terzić sa Borussiom u gostima kod fenjeraša Schalkea

Drugi upravo čitaju

Evo koji nas zanimljivi sportski događaji očekuju danas…

LIVERPOOL – EVERTON, 18.30 (Fudbal, Engleska 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Liverpool je neporažen u međusobnim dvobojima sa Evertonom na 23 minula okršaja u svim takmičenjima, a na domaćem terenu ne zna za poraz od Karamela u 24 protekla sudara, još od 1999. Sva je prilika da Liverpool do odbrane trona neće moći, ali trenutno je najvažnije pitanje da li će uspjeti da održi surovu tradiciju po kojoj na Enfieldu od Karamela ostane samo papirić.

LAZIO – SAMPDORIA, 15.00 (Fudbal, Italija 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Dijeli ih 10 bodova, a Lazio je nezadovoljan porazom od Intera u proteklom kolu. Kako bilo, Sampdoria je u sosu, budući da će Inzaghi insistirati na osveti oktobarskog poraza od 3:0. Dakle, zna se ko je favorit, ali se valja sjetiti i da je ovaj par maksimalno izdašan kada su u pitanuju makar 3+ tipovanja na nizu od čak 10 uzastopnih utakmica. Ruku na srce dolazilo je na njih u tom periodu i mnogo više pogodaka od već pomenutog broja.

SCHALKE – DORTMUND, 18.30 (Fudbal, Nemačka 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Edin Terzić nema dovoljno dugu i kvalitetnu klupu da bi navijači mogli bezbrižno da dočekaju ovo gostovanje, bez obzira što je Schalke fenjeraš i najveći favorit za ispadanje. U posljednjih 270 minuta Derbija Rura Rudari nisu uspjeli da postignu gol protiv Dortmunda – 0:4, 0:3, 0:0. Međutim nekoliko godina ranije u nizu Borusija nije mogla da dobije u Gelsenkirchenu. Kako bilo, kome se koeficijet na pobjedu gostujućeg tima čini nedovoljno inspirativno, igre na raspon postignutih golova mogu da pojačaju stvar.

terzić sa borussiom u gostima kod fenjeraša schalkea
Terzić

VALLADOLID – REAL MADRID, 21.00 (Fudbal, Španija 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Domaći Valladolid bez osmorice čeka Real Madrid, koji je i ovako i onako u poziciji nedvosmislenog favorita pri suočenju sa 18. Ekipom Primere. Zidanova četa će poslije 2:0 na utakmici sa Valenciom, očekivati makar ponavljanje minimalca sa posljednjeg meča para odigranog u septembru mjesecu.

Možda te zanima