Korner kladionicaPodrška fudbalerima i košarkašima – Novi dresovi stigli u Gradišku i Bugojno!

Podrška fudbalerima i košarkašima – Novi dresovi stigli u Gradišku i Bugojno!

Mozzart kroz čuvenu akciju za „nove šampione“ obradovao FK Obradovac i BHN BC Bugojno

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ nastavlja da donosi sreću brojnim sportskim klubovima širom BiH. Bez obzira na to kojim se sportom bave i koju ligu igraju, kompanija Mozzart pruža podršku klubovima kroz donacije opreme, kako bi im olakšala put do uspjeha. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću usrećio je fudbalere FK Obradovac iz Gradiške i košarkaše BHN BC Bugojno. Oba tima obradovala je donacija po dvije nove garniture dresova.

podrška fudbalerima i košarkašima - novi dresovi stigli u gradišku i bugojno!

Puno nam to znači jer je danas teško naći bilo kakva sredstva za bilo kakvu pomoć ili za podršku u obnavljanju sportske opreme. Vrijednost dvije nove garniture dresove uopšte nije mala i zaista će nam ova Mozzartova podrška mnogo značiti u daljem radu i razvoju kluba. Željeli bismo da zaigramo u višem rangu iduće godine u dresovima kompanije Mozzart kojoj se zahvaljujemo i nadamo se nastavku saradnje- kaže kapiten kluba FK Obradovac, Borislav Božić.

Ovaj klub u Gradišci postoji od 1975. godine. Njihovi seniori trenutno su prvi na tabeli u Područnoj ligi Gradiška. Ovaj grad je, kažu, uvijek bio rasadnik fudbalskih talenata, a oni se kriju i u pionirskoj i kadetskoj selekciji FK Obradovac koje igraju gradsku ligu.

podrška fudbalerima i košarkašima - novi dresovi stigli u gradišku i bugojno!

Podršku u opremanju stadiona u centru grada, sa oko 500 mjesta, pruža im gradska uprava, a trenutno prave nove svlačionice. Značajna im je i pomoć prijatelja kluba, među kojima su mahom bivši igrači koji sada žive u inostranstvu, a od sada i kompanija Mozzart. U ovom klubu u narednom periodu planiraju da nastave da ulažu u razvoj mladih talenata.

Slične ciljeve imaju i u košarkaškom klubu BHN BC. Udruženje muškog i ženskog košarkaškog kluba Bugojno postoji dvije decenije. Rade sa dječacima i djevojčicama koji vole košarku. Trostruki su učesnici Premijer lige za žene. Igrali su mušku A2 ligu u kojoj im je najveći uspjeh 4. mjesto, a njihove omladinske selekcije su višestruki prvaci Lige mladih i Kupa lige mladih. Novi dresovi iz Mozzarta su im dodatni vjetar u leđa za nove uspjehe.

  Mozzart daje najveće kvote na svijetu: Rozenborg 2,50, Almerija 1,55

-Što se tiče opreme, ovo je veliki stimulans kompanije Mozzart za naš klub i ovom prilikom želim da ih pohvalim jer vidim da puno ulažu u sport širom BiH i šire. Zbog toga im se veoma zahvaljujemo- kaže Zaim Zajimović, predsjednik BHN BC Bugojno.

Jedan od najvećih uspjeha ovog kluba je osvajanje Balkanskih igara mladih. Ove godine njihova ženska ekipa uključuje se u A1 ligu, a plan im je da i muška ekipa, postepenim ulaganjem, pređe u taj rang takmičenja. Klub je član Košarkaškog saveza BIH, pa često apliciraju na projekte federalnog i kantonalnog ministarstva sporta, te opštine Bugojno. Situacija u košarci je, kažu, teška posebno tokom epidemije, kada gledaocima nije omogućen pristup, a većina klubova se finansira prodajom karata. Zbog toga im je podrška donatora, kao što je Mozzart, posebno značajna.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

MOŽDA TE ZANIMA

PRIDUŽI SE ZAJEDNICI

korner viber zajednica
telegram kanal korner
google news korner

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA