Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana

-

Samir Šadić, predsjednik „Muleža“: Hvala Mozzartu, njihove boje će da se viore na planinama širom svijeta

Za planinare Sportsko-planinarskog društva „Mulež“ iz Sanskog Mosta nema neosvojivih vrhova. Do sada su se popeli na veliki broj planina širom BiH, Evrope i svijeta. Njihov entuzijazam podržala je i kompanija Mozzart donacijom sportske opreme. U novim majicama odmah su se zaputili u Bugarsku gdje su, uz podršku Mozzarta, osvojili Musalu- najviši vrh Balkana.

-Mi se ovom prilikom zahvaljujemo kompaniji Mozzart što su nam donirali majice za planinarenje. Baš su nam dobro došle jer su „dry skin“ i veoma kvalitetne, a sada ćemo svi izgledati kao jedan tim i biti prepoznatljivi po svojim bojama. Drago nam je da smo ostvarili saradnju i veoma smo srećni što su nam pomogli-kaže Samir Šadić, predsjednik Sportsko-planinarskog društva „Mulež“, Sanski Most.

Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana
Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana 1

Ovo društvo postoji 12 godina, a trenutno okuplja 80 članova. Među njima su sve generacije strastvenih ljubitelja planinarenja- od pionira do veterana, a ovaj sport podjednako vole i žene i muškarci.

Tokom epidemije virusa korona, kažu, primjetili se da se sve veći broj ljudi okreće prirodi i pohođenju planina, pa se tokom zadnje dvije godine povećao i broj onih koji su im se pridružili. To ih veoma raduje, a cilj im je da što više rade sa mlađim naraštajima kako bi popularizovali ovaj sport u Sanskom Mostu, ali i širom BiH.

Do sada su osvojili brojne domaće i svjetske vrhove, a među najvišima su Elbrus, Monblan, Grosglokner. Odlaske na svoje pohode uglavnom finansiraju samostalno, a za putovanja na dalje destinacije, za koje im treba više novca, ponekad im podršku pruža lokalna zajednica. Zbog toga im pomoć donatora mnogo znači.

Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana
Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana 2

-Drago nam je što smo podržali planinare „Muleža“ jer se bave zahtjevnim sportom i promovišu zdrav život. Posebno smo srećni što su, u opremi koju smo im donirali, osvojili najviši vrh Balkana, a želimo im da osvoje još mnoge planine u BIH, regionu i svijetu- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

A baš to im je u planu. Planinari „Muleža“ uskoro će u pohod na Maglić, Triglav, Prokletije i Maja Jezerce. Poručuju da će se na tim, ali i brojnim svjetskim vrhovima od sada vioriti boje Mozzarta.

Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana
Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana 3
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana
Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana

Brzi meni

Lista strijelaca

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana