Osvježenje za ljekare – Mozzart uputio donaciju Županijskoj bolnici Orašje

Direktor dr Perica Jelečević: Hvala Mozzartu u ime našeg kolektiva, ovo je zaista hvale vrijedno djelo

Kompanija Mozzart nastavlja da pruža podršku iscrpljenim zdravstvenim radnicima u borbi protiv korona virusa. Velika akcija uručenja voća i prirodnih sokova nastavljena je u Orašju. Humanitarni karavan regionalnog lídera u priređivanju igara na sreću zaustavio se ispred Županijske bolnice gde se požrtvovani medicinari svakodnevno bore za živote kovid pacijenata.

osvježenje za ljekare - mozzart uputio donaciju županijskoj bolnici orašje

Reakcija zaposlenika na ovaj gest je odlična. Hvala Mozzartu, ovo je zaista hvale vrijedno djelo. Donaciju smo podijelili osoblju koje je zadnjih nekoliko mjeseci na rubu snage, ali i našim pacijentima. U ime čitavog kolektiva se još jednom zahvaljujem na  ovoj pomoći. Mozzart je dao dobar primjer i drugima da pomognu zdravstvenom sistemu u ovim teškim trenucima – kaže direktor Županijske bolnice Orašje, primarijus dr Perica Jelečević.

Od početka epidemije, ova bolnica ima formiran kovid odjel. Svjedoče da je situacija bila veoma dramatična u martu i aprilu. Tada su, u špicu trećeg vala virusa, imali do 37 pacijenata sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom. Većina je zahtijevala poluintenzivnu ili intenzivnu njegu, a po desetak ih je bilo na mehaničkoj ventilaciji. Međutim, od početka maja, stanje se popravlja jer se broj pacijenata smanjuje, pa danas imaju 10 oboljeljih, od kojih je dvoje na respiratorima i sedam postkovid pacijenata

osvježenje za ljekare - mozzart uputio donaciju županijskoj bolnici orašje

S obzirom na to da su mala bolnica, ovaj medicinski kolektiv se veoma uspješno bori sa pandemijom. Imaju dovoljan broj radnika, lijekova, sanitetskog materijala i kiseonika. Kažu da uspjevaju da nabave sve što je potrebno za borbu protiv korone da nijednom pacijentu ništa ne fali. Donacije, poput ove Mozzartove, samo su dodani vjetar u leđa zdravstvenim radnicima koji su duplo opterećeni jer se, osim za kovid pacijente, bore i za ozdravljenje oboljelih od drugih bolesti.

osvježenje za ljekare - mozzart uputio donaciju županijskoj bolnici orašje

A upravo tu požrtvovanost medicinskih radnika od početka epidemije korone prepoznali su u Mozzartu.

osvježenje za ljekare - mozzart uputio donaciju županijskoj bolnici orašje

          – Ovom donacijom želimo da im pružimo dodatnu podršku jer smo svjesni da rade u veoma teškim uslovima. Prepoznali smo da su zdravstveni radnici tokom epidemije još više opterećeni, pa smo im htjeli bar malo olakšati situaciju ovim znakom pažnje– kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

           Regionalni líder u priređivanju igara na sreću od početka pandemije korona virusa provodi akciju pomoći zdravstvenim i socijalnim ustanovama širom BiH. Kroz novčane i robne donacije domovima zdravlja, centrima za socijalni rad, bolnicama i kliničkim centrima do sada su donirali više od 170.000 maraka.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima