Korner kladionicaMozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

Dr Hasan Škiljo, direktor Opće bolnice Tešanj: Hvala ovoj kompaniji na donaciji paketa voća koji doprinose održavanju zdrave prehrane i jačanju imuniteta naših kolega

Od prvog dana epidemije virusa korona, zdravstveni radnici Opće bolnice Tešanj lavovski se bore za život i ozdravljenje svakog zaraženog pacijenta. Svakodnevno troše ogromne količine medicinskih sredstava, a njihovi medicinari rade pod mnogo većim naporom. Ipak, nove radnike nisu primali, već su postojeće preraspodijeli kako nijednom pacijentu ne bi nedostajala adekvatna briga. Tu požrtvovanost i trud osoblja ove bolnice prepoznala je kompanija Mozzart, koja ih je nagradila paketima svježeg voća i sokova kako bi se okrijepili i ojačali svoj imunitet za nastavak ove borbe.

mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

– Želim u ime svih uposlenika, a posebno onih koji rade sa kovid pacijentima, izraziti veliku zahvalnost kompaniji Mozzart na jednom jako lijepom gestu. Ovim činom su doprinijeli održavanju zdrave prehrane i jačanju imuniteta naših kolega koji su svakodnevno najizloženiji potencijalnoj zarazi. Rad sa kovid pacijentima je veoma naporan i stresan, pa nam ova Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za dalji nastavak borbe – kaže direktor Opće bolnice Tešanj, doktor Hasan Škiljo.

mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

U ovoj zdravstvenoj ustanovi 30 odsto kapaciteta je predviđeno za kovid pacijente. Prije petnaestak dana u 68 kreveta ležali su oni u teškom stanju. U trenutku našeg razgovora sa rukovodstvom ove bolnice imali su 21 pacijenta u stabilnom stanju sa lakšim simptomima. Situacija je, kažu, sada mnogo bolja- manje je primljenih, kovid pozitivnih i pacijenata sa teškim simptomima.

-Vjerujemo da svaki zdravstveni radnik u vrijeme epidemije korone zaslužuje dodatnu podršku. Donacijama brojnim domovima zdravlja, bolnicama i kliničkim centrima širom BIH medincinarima poručujemo koliko cijenimo sve što u ovim teškim trenucima čine za našu zajednicu kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

MOŽDA TE ZANIMA

PRIDUŽI SE ZAJEDNICI

korner viber zajednica
telegram kanal korner
google news korner

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA