back to top

Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

Drugi upravo čitaju

Dr Hasan Škiljo, direktor Opće bolnice Tešanj: Hvala ovoj kompaniji na donaciji paketa voća koji doprinose održavanju zdrave prehrane i jačanju imuniteta naših kolega

Od prvog dana epidemije virusa korona, zdravstveni radnici Opće bolnice Tešanj lavovski se bore za život i ozdravljenje svakog zaraženog pacijenta. Svakodnevno troše ogromne količine medicinskih sredstava, a njihovi medicinari rade pod mnogo većim naporom. Ipak, nove radnike nisu primali, već su postojeće preraspodijeli kako nijednom pacijentu ne bi nedostajala adekvatna briga. Tu požrtvovanost i trud osoblja ove bolnice prepoznala je kompanija Mozzart, koja ih je nagradila paketima svježeg voća i sokova kako bi se okrijepili i ojačali svoj imunitet za nastavak ove borbe.

mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

– Želim u ime svih uposlenika, a posebno onih koji rade sa kovid pacijentima, izraziti veliku zahvalnost kompaniji Mozzart na jednom jako lijepom gestu. Ovim činom su doprinijeli održavanju zdrave prehrane i jačanju imuniteta naših kolega koji su svakodnevno najizloženiji potencijalnoj zarazi. Rad sa kovid pacijentima je veoma naporan i stresan, pa nam ova Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za dalji nastavak borbe – kaže direktor Opće bolnice Tešanj, doktor Hasan Škiljo.

mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

U ovoj zdravstvenoj ustanovi 30 odsto kapaciteta je predviđeno za kovid pacijente. Prije petnaestak dana u 68 kreveta ležali su oni u teškom stanju. U trenutku našeg razgovora sa rukovodstvom ove bolnice imali su 21 pacijenta u stabilnom stanju sa lakšim simptomima. Situacija je, kažu, sada mnogo bolja- manje je primljenih, kovid pozitivnih i pacijenata sa teškim simptomima.

-Vjerujemo da svaki zdravstveni radnik u vrijeme epidemije korone zaslužuje dodatnu podršku. Donacijama brojnim domovima zdravlja, bolnicama i kliničkim centrima širom BIH medincinarima poručujemo koliko cijenimo sve što u ovim teškim trenucima čine za našu zajednicu kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Možda te zanima