Korner kladionicaMozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

()

Dr Hasan Škiljo, direktor Opće bolnice Tešanj: Hvala ovoj kompaniji na donaciji paketa voća koji doprinose održavanju zdrave prehrane i jačanju imuniteta naših kolega

Od prvog dana epidemije virusa korona, zdravstveni radnici Opće bolnice Tešanj lavovski se bore za život i ozdravljenje svakog zaraženog pacijenta. Svakodnevno troše ogromne količine medicinskih sredstava, a njihovi medicinari rade pod mnogo većim naporom. Ipak, nove radnike nisu primali, već su postojeće preraspodijeli kako nijednom pacijentu ne bi nedostajala adekvatna briga. Tu požrtvovanost i trud osoblja ove bolnice prepoznala je kompanija Mozzart, koja ih je nagradila paketima svježeg voća i sokova kako bi se okrijepili i ojačali svoj imunitet za nastavak ove borbe.

Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

– Želim u ime svih uposlenika, a posebno onih koji rade sa kovid pacijentima, izraziti veliku zahvalnost kompaniji Mozzart na jednom jako lijepom gestu. Ovim činom su doprinijeli održavanju zdrave prehrane i jačanju imuniteta naših kolega koji su svakodnevno najizloženiji potencijalnoj zarazi. Rad sa kovid pacijentima je veoma naporan i stresan, pa nam ova Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za dalji nastavak borbe – kaže direktor Opće bolnice Tešanj, doktor Hasan Škiljo.

Mozzartova podrška daje vjetar u leđa za nastavak borbe sa kovidom

U ovoj zdravstvenoj ustanovi 30 odsto kapaciteta je predviđeno za kovid pacijente. Prije petnaestak dana u 68 kreveta ležali su oni u teškom stanju. U trenutku našeg razgovora sa rukovodstvom ove bolnice imali su 21 pacijenta u stabilnom stanju sa lakšim simptomima. Situacija je, kažu, sada mnogo bolja- manje je primljenih, kovid pozitivnih i pacijenata sa teškim simptomima.

-Vjerujemo da svaki zdravstveni radnik u vrijeme epidemije korone zaslužuje dodatnu podršku. Donacijama brojnim domovima zdravlja, bolnicama i kliničkim centrima širom BIH medincinarima poručujemo koliko cijenimo sve što u ovim teškim trenucima čine za našu zajednicu kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

- Advertisement -

pročitaj i ovo

Najnovije

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Pošalji vijest i zaradi

spot_img